Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Rudopolja

Muškarac upao u 70 metara duboku jamu i poginuo, HGSS izvukao njegovo tijelo

HGSS iz vrtače izvukao mrtvog muškarca (Foto: HGSS)
HGSS iz vrtače izvukao mrtvog muškarca (Foto: HGSS) HGSS
Aktualno Galerija HGSS iz vrtače izvukao mrtvog muškarca (Foto: HGSS) HGSS iz vrtače izvukao mrtvog muškarca (Foto: HGSS) Foto: HGSS HGSS iz vrtače izvukao mrtvog muškarca (Foto: HGSS) HGSS iz vrtače izvukao mrtvog muškarca (Foto: HGSS) Foto: HGSS HGSS iz vrtače izvukao mrtvog muškarca (Foto: HGSS) HGSS iz vrtače izvukao mrtvog muškarca (Foto: HGSS) Foto: HGSS +0 HGSS iz vrtače izvukao mrtvog muškarca (Foto: HGSS) Galerija 1/4 >>
Mrtav muškarac pronađen je u vrtači kod Rudopolja u Ličko-senjskoj županiji.

Kod Rudopolja, u predjelu Javornik, u vrtači je pronađeno muško tijelo. Izvukli su ga pripadnici HGSS-a, javila je PU ličko-senjska.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja penjača akcija spašavanja FOTO Penjač pao sa Starog grada Okića, zadobio je teške ozljede Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari

''Danas u 12:30 sati HGSS Stanica Gospić preko centra 112 zaprimila je poziv od policije da se na području Rudopolja, točnije Javornik, dogodila nesreća u kojoj je jedna osoba upala u jamu.

Bez dodatnih informacija o dubini i izgledu jame, osam spašavatelja po zaprimljenom pozivu odmah je izašlo na teren.

Kako se radilo o speleo akciji spašavanja, akcija kreće i odvija se po zadanoj proceduri te je obavještena komisija za speleo spašavanje i odmah se u stanje pripravnosti poziva susjedna stanica Karlovac.

Dolaskom na mjesto događaja tri spašavatelja spuštaju se u jamu do unesrećene osobe kako bi pregledom konstatirali stanje i pripremili osobu za transport. Kako se radilo o 70 m vertikalnoj jami, osoba je prilikom pada zadobila teške tjelesne ozljede bez pokazivanja znakova života.

Tim spašavatelja u jami unesrećenu osobu upakirao je u speleo nosila i pripremio za transport, dok je tim na ulazu u jamu postavio sidrišta i sistem za izvlačenje. Transport je tekao brzo i bez poteškoća te je unesrećena osoba vrlo brzo izvučena na površinu i predana policiji na daljnje postupanje. HGSS je i ovom akcijom pokazao izuzetnu spremnost i obučenost i za naj složenija tehnička spašavanja kakva su upravo u speleološkim objektima'', priopćili su iz HGSS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene