Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvero ozlijeđenih

HAC: Ralica se nije polukružno okretala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz HAC-a demantiraju izvješće policije da je do nesreće u kojoj su stradali vozač i četiri dječaka došlo zbog polukružnog okretanja ralice.

'Do prometne nesreće je došlo zbog naleta automobila na zadnji dio HAC-ovog vozila, odnosno, nalet se nije dogodio zbog polukružnog okretanja HAC-ovog vozila', stoji u priopćenju HAC-a. Jučer u 20.07 sati, na dionici Dugopolje – Bisko u smjeru Zagreba,došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo HAC-ovo vozilo i osobni automobil. Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je kako je do udara osobnog automobila u zadnji dio HAC-ovog vozila došlo tijekom okretanja ralice s upaljenim svjetlosnim signalom, na suprotni kolnički trak na službenom prolazu između zaštitnih metalnih odbojnika. No, iz HAC-a stiže priopćenje u kojem stoji da se ralica nije polukružno okretala

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Prolazak ralice (Foto: HAC) TEGLJAČI POSEBAN PROBLEM Zbog snijega stiglo i upozorenje HAC-a: Objasnili i zbog čega vozači ne vide ralice na autocesti

'HAC-ovo vozilo kretalo se zaustavnim i dijelom voznog traka kolnika autoceste, obilježeno vidljivom signalizacijom u smjeru Dugopolja', stoji u izvješću HAC-a. Dodaje se kako je zbog zimskih uvjeta na cesti HAC-ovo vozilo bilo u funkciji preventivnog posipanja autoceste zbog mogućnosti pojave poledice i snijega, koji je tijekom noći i počeo padati. Iz HAC-a ističu kako je brzina kretanja njihova vozila bila je ograničena na 80 km/h uz upozorenje mokar kolnik.

>> Naletjeli na ralicu, ozlijeđen vozač i troje djece

Prema posljednjim informacijama radi se teškim ozljedama. Po podacima splitskoga KBC-a, najteže je ozlijeđen 12-godišnjak koji je u sudaru zadobio višestruke ozljede jetara, kralježaka i pluća, te njegov vršnjak koji je slomio gornju čeljust, a ozlijeđena mu je i glava. Obojica su smještena na KBC-ovu jedinicu intenzivnog liječenja. Jednom od dječaka ugrožene su i vitalne funkcije i priključen je na stroj za disanje. Treći dječak, brat blizanac 12-godišnjaka koji je ozlijedio čeljust i glavu, zajedno s trenerom (34) smješten je na kirurški odjel i njih dvojica nisu životno ugrožena. Inače, djeca su se u nedjelju vraćala u Zadar iz Dubrovnika s plivačkog natjecanja.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene