Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedeni napadači na Roma

Grupa skinheadsa najavila 'čistke' po Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dovršena je kriminalistička obrada nad mladićima u dobi od 16, 21, 22 i 27 godine, koji su se deklarirali kao shinheadsi, zbog osnovane sumnje da su protekli petak počinili zločin iz mržnje, fizički napali i iživljavali se nad 17-godišnjim Romom i 22-godišnjakom koji mu je pokušao pomoći.

Osumnjičena grupa napadača potekli je petak oko 23, 30 sati bila u Miramarskoj ulici te je 21-godišnjak bez ikakva povoda prišao 17-godišnjem Romu te ga počeli vrijeđati na nacionalnoj osnovi, a vrijeđanju se prodružio i 16-godišnjak, izvještava PU zagrebačka.  

Pročitajte i ovo Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih Ilustracija zatvorili sedam plaža Stravičan napad u plićaku: "Nitko nije vidio da dolazi morski pas"

Nakon toga su ga uz pomoć nepoznatih počinitelja i fizički napali te se nad njim nasred ceste  iživljavali. To je vidio 22-godišnjak koji je netom prije bio u društvu 17-godišnjeg Roma te mu krenuo pomoći.  No, nije uspio pomoći prijatelju negu je i sam zadobio udarce. Napadnutim mladićima je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Policija je u blizini mjesta događaja zatekla 16-godišnjaka i 21-godišnjaka te ih odvela u prostorije policijske uprave na kriminalističku obradu. Utvrđen je identitet i 22-godišnjaka i 27-godišnjaka nad kojima je također provedena istraga. 

Osumnjičeni 21-godišnjak i 22-godišnjak deklarirali su se kao skinheadski te rekli kako su fizički nasrnuli na Roma zbog nesnošljivosti prema drugim nacionalnostima i nacionalni manjinama. 22-godišnjak je izjavio kako je s trojicom prijatelja prije nekoliko dana jednom dnevnom listu dao intervju te najavio da će u Zagrebu napraviti 'čistke'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene