Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Grgiću i Ajdariću 40 godina zbog ubojstava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog trostrukog ubojstva iz koristoljublja, vlasnika mjenjačnice, Vijeće Županijskog suda u Sisku osudilo je na jedinstvene zatvorske kazne u trajanju od po 40 godina Marka Grgića (43) iz Bjelovara i Neđu Ajdarića (53) iz Banje Luke.

Optuženi su za ubojstvo supružnika Ingrid Šipek i Renata Serdarušića, vlasnika mjenjačnice, te djelatnika Gorana Cvrtka, počinjenog u Kutini 1998., 

Pročitajte i ovo Nesreća u Sisku - 3 Žena poginula na mjestu Poznati detalji stravične nesreće u Sisku: "Auto je totalka, čak je motor ispao" Roman Rosavec Zlouporaba položaja HDZ-ov dožupan prijatelju nabrijao Audi na račun Županije: U zatvor neće, radit će za opće dobro

Za svako od tri ubojstva, Grgić i Ajdarić osuđeni su na kaznu od po 20 godina zatvora, zbog čega im je sud izrekao jedinstvene kazne od po 40 godina zatvora, što su najviše zatvorske kazne u Hrvatskoj. 

U obrazloženju presude, predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Melita Avedić iznijela je kako je u sudskom postupku nedvojbeno dokazano da su Grgić i Ajdarić hladnokrvno i bezobzirno s po dva hica u glavu u noći 1998. godine u njihovoj kući u Kutini usmrtili troje ljudi na spavanju zbog pljačke. 

Nakon što su žrtve ubili na spavanju, iz kuće su odnijeli oko 892.000 kuna, koje im je sud oduzeo, svakome po 446 tisuće kuna. O

suđujuće presude Grgiću i Ajdariću izrečene su u ponovljenom sudskom postupku, nakon što je Županijski sud u Sisku na prvom suđenju optuženog Grgića oslobodio krivnje, dok je Vrhovni sud Republike Hrvatske poništio oslobađajuću presudu i naložio ponavljanje sudskog postupka. 

Na novom suđenju ključno svjedočenje iznio je svjedok Steve Štula, koji je u zatvorskoj bolnici u Zagrebu čuo razgovore Marka Grgića i Neđe Ajdarića o ubojstvu, podijeljenom novcu i prevari s mobitelima, te je svoja saznanja o tom slučaju prenio državnim tijelima. 

Ajdarić je za vrijeme ponovljenog suđenja bio na služenju zatvorske kazne zbog krađe automobila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene