Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Karlobaga je u veljači 2013., bez potrebne suglasnosti Općinskoga vijeća, donio odluku o postupku javne nabave za izgradnju šetnice u procijenjenoj vrijednosti od 566 tisuća kuna.


Načelnik općine Karlobag Ivan Tomljenović nepravomoćno je u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na zatvorsku kaznu od jedne godine zbog nezakonitog pogodovanja u dodjeljivanju posla izgradnje šetnice u Karlobagu, dok je suoptuženi Mario Brkljačić zbog pomaganja u tom poslu osuđen na osam mjeseci uvjetno.

Vezani članci Tomislav Tomašević Zagrebu je obećavao drukčiji pristup, no sporne odluke već se nižu: Dnevnik Nove TV doznaje zanimljive detalje o Tomaševićevim potezima Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Plenkovića i Butkovića: "To je pitanje za DIP"

Predsjednica sudskog vijeća Tanja Pavelin Borzić proglasila je Tomljenovića i Brkljačića krvima jer su 2013. omogućili da posao na izgradnji šetnice dobije tvrtka Tomljenovićeve supruge iako su znali da je to suprotno zakonu o javnoj nabavi.

Zbog preprodaje marihuane, kokaina i amfetamina u Rijeci uhićeno 30-ak osoba

Gradonačelnik Karlobaga je u veljači 2013., bez potrebne suglasnosti Općinskoga vijeća, donio odluku o postupku javne nabave za izgradnju šetnice u procijenjenoj vrijednosti od 566 tisuća kuna, nakon čega je Brkljačić, iako je znao da njegovo društvo neće izvoditi radove, dostavio ponudu na iznos od preko 697 tisuća kuna.

Iako je ta ponuda bila jedina, budući da je drugi ponuditelj odustao te nije imala bankovno jamstvo i policu osiguranja, Tomljenović je u travnju 2013. s Brkljačićevom tvrtkom zaključio ugovor o izgradnji šetnice vrijedan 697 tisuća kuna umjesto da poništi postupak javne nabave.

Sljedećeg dana je tvrtka načelnikove supruge počela raditi na izgradnji šetnice, a kako bi se prikrilo stvarnog izvođača Brkljačić je s njom sklopio fiktivni ugovor o najmu strojeva.

Gradonačelniku Karlobaga u jednogodišnju zatvorsku kaznu biti će uračunato nešto manje od mjesec dana koji je proveo u istražnom zatvoru. Brkljačić koji je osuđen na osam mjeseci uvjetno neće ići u zatvor ako u idućih pet godina ne počini novo kazneno djelo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook