Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prevarili poslodavca

Godinama primali naknadu za prijevoz na temelju lažnog prebivališta i "zaradili" 80.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački policajci kazneno su prijavili 58-godišnjaka i 34-godišnjaka zbog sumnje da su lažnim prijavljivanjem prebivališta prevarili poslodavca, koji im je na ime naknada troškova za prijevoz od svibnja 2015. do listopada 2018. godine svakome isplatio oko 40.000 kuna.

Policija je u petak izvijestila kako je 58-godišnjak naknadu troškova prijevoza primao na temelju izjave da na posao putuje sa šireg područja Karlovca do Zagreba, iako je stanovao na zagrebačkom području.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata

''Lažnim prikazivanjem činjenica doveo je u zabludu poslodavca, medicinsku ustanovu, koji mu je isplaćivao naknadu za prijevoz. Na taj način oštetio je poslodavca za oko 40.000 kuna'', kažu u policiji.

Sumnjaju da je isto kazneno djelo na isti način počinio i 34-godišnjak, također oštetivši poslodavca za oko 40.000 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv obojice je podnijeta kaznena prijava zbog prijevare. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene