Varali poslodavca za naknadu za prijevoz (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
Varali poslodavca za naknadu za prijevoz (Foto: Igor Soban/PIXSELL)

Zagrebački policajci kazneno su prijavili 58-godišnjaka i 34-godišnjaka zbog sumnje da su lažnim prijavljivanjem prebivališta prevarili poslodavca, koji im je na ime naknada troškova za prijevoz od svibnja 2015. do listopada 2018. godine svakome isplatio oko 40.000 kuna.


Policija je u petak izvijestila kako je 58-godišnjak naknadu troškova prijevoza primao na temelju izjave da na posao putuje sa šireg područja Karlovca do Zagreba, iako je stanovao na zagrebačkom području.

Vezani članci Sukob policije i žutih prsluka u Parizu (Foto: AFP) Suzavac i uhićenja u centru Pariza: Policija se sukobila sa 'žutim prslucima', zatvoreno 30 postaja podzemne željeznice Prevarena žena na internetu, ilustracija (Foto: Gettyimages) Ne nasjedajte! Starica iz Rovinja ''bolesnom'' Amerikancu uplatila više stotina tisuća kuna

''Lažnim prikazivanjem činjenica doveo je u zabludu poslodavca, medicinsku ustanovu, koji mu je isplaćivao naknadu za prijevoz. Na taj način oštetio je poslodavca za oko 40.000 kuna'', kažu u policiji.

Sumnjaju da je isto kazneno djelo na isti način počinio i 34-godišnjak, također oštetivši poslodavca za oko 40.000 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja protiv obojice je podnijeta kaznena prijava zbog prijevare. (Hina)