Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mega-jahta kažnjena zbog brze vožnje

Glisirao Pašmanskim kanalom i ozlijedio četvero kupača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog glisiranja Pašmanskim kanalom i izazivanja valova od kojih je ozlijeđeno četvero kupača i oštećeno nekoliko brodica, kažnjen je zapovjednik jahte, britanski državljanin, izvijestila je zadarska policija.

Pošto joj je oko podneva dojavljeno da kanalom glisira jahta, policija je na plaži u Turnju utvrdila da je zbog snažnih valova ogrebano četvero kupača, i to troje hrvatskih državljana i jedan Nijemac, koji nisu zatražili liječničku pomoć. Također su utvrdili da su oštećene četiri brodice koje su bile vezane uz mjesni mul.

Pročitajte i ovo Jahta - 5 Pravna bitka Luksuzna jahta blokirana u Hrvatskoj ide na aukciju? Predsjednik oprezan: "Ako je to ukrajinsko, to treba dati Ukrajini" Jahta Royal Romance Uskoro istječe privremena mjera Ekskluzivne snimke Dnevnika Nove TV: Ruska jahta pod sankcijama isplovila iz trogirskog brodogradilišta

U potragu za jahtom krenula su plovila zadarske pomorske policije i Lučke kapetanije te su ispred gradske lučice u Foši zatekli motornu jahtu koja plovi pod zastavom Maršalskih Otoka i čiji je zapovjednik 53-godišnji državljanin Velike Britanije.

Očevid u Turnju obavio je kapetan ispostave Biograda na moru Damir Santini. Mega-jahta 'Sovereign', dužine 39,6 metara, dopraćena je brodicom Lučke kapetanije u zadarsku luku, gdje su inspektori obavili obavijesni razgovor sa zapovjednikom, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

7000 kuna kazne, te 100 tisuća kuna za podmirenje štete

Zapovjednik je izjavio da je brzina bila oko 20 čvorova, što je suprotno naredbi o plovidbi u Pašmanskom kanalu, te je kažnjen prekršajnim nalogom od 7000 kuna.

Agent jahte 'Sovereign' ostavio je u zaradskoj Lučkoj kapetaniji jamstvo kojim potvrđuje da je kod njega 100.000 kuna za podmirenje šteta i ozljeda privatnim osobama koje se naknadno utvrđuju u privatnim sporovima, kaže se u priopćenju tog ministarstva.

Zadarska Policijska uprava u priopćenju navodi da je pomorska policija od 1. lipnja utvrdila 34 prekršaja sigurnosti plovidbe zbog 'nepropisnog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale' te da su svi počinitelji kažnjeni. Policija je najavila da će i dalje pojačano nadzirati pomorski promet kako bi se izbjegle tragične posljedice takvih prekršaja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene