Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glad ga natjerala na krađu

Gladan lopov iz škole ukrao fotoaparat, špek i banane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osnovnoj školi Matije Gupca u Gornjoj stubici tijekom noći je provaljeno, a ukradeni su fotoaparat, vanjski hard disk, te špek, sok, banane i sirni namazi.

U Osnovnoj školi Matije Gupca u Gornjoj Stubici, jutarnja smjena nije odrađena. Naime, u školu je provaljeno tijekom noći te su učenici rano ujutro preko lokalne radijske postaje obaviješteni da nemaju nastave jer se u školi odvijao policijski očevid. Da se dogodila provala, prva je otkrila čistačica koja je, nakon što je stigla u školu, vidjela da su vrata zbornice otvorena iako su inače uvijek zaključana. Stigli su i ostali djelatnici škole te obavijestili ravnateljicu i policiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija, učenici Objavilo ministarstvo Poznato kada počinju upisi u srednje škole: Ovo su važni rokovi, ima i promjena u gimnazijama Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja

'Stigla sam u školu oko 6.20, policija je već bila tu, a kako su rekli da će očevid potrajati, odlučila sam da jutarnja smjena neće imati nastave kako bi se u miru mogao obaviti očevid pa smo obavijestili prijevoznike školske djece i objavili informaciju na radiju', kazala je ravnateljica škole Sanja Knezić.

Kako kaže, nije ukradeno mnogo, odnosno štetu procjenjuje na oko 900 kuna. Ukraden je fotoaparat s ravnateljičina stola, vanjski hard disk iz ladice u stolu, a pljačkaši su bili i u kuhinji iz koje je ukradeno dvije litre soka, banane, špek i sirni namazi, pa je možda riječ o lopovu kojeg je na krađu natjerala glad. Srećom, računala lopovi nisu dirali, a dnevnici i imenici također su ostali na svome mjestu. Doduše, učinjena je šteta na vratima i štokovima jer su vrata u zbornicu i ravnateljičin ured provaljena nogom, a kuhinja je otvorena pajserom.

Kako se iz škole moglo odnijeti mnogo više, a nestalo je zapravo najviše hrane, pretpostavka je da je u školi doista bio 'gladuš' koji je ostalo uzeo tek usput.

'Lopov je pokušao otvoriti i željezni ormar u tajništvu, no nije uspio. U njemu ionako nema novca, već samo dokumenti, matične knjige, spomenice i slično. U računovodstvo nisu pokušali provaliti', kaže ravnateljica Sanja Knezić. Iako je ujutro padao snijeg, policija je još mogla vidjeti tragove lopova, a nije sigurno je li u pitanju jedan ili dvojica ljudi, koji su u školu pokušali ući sa stražnje strane. Naime, vidljivo je da su ušli kroz prozor na hodniku koji spaja školu sa sportskom dvoranom. Prozori su stari, metalni, a staklo nije razbijeno nego su samo malo oštećeni okviri, jer su se lopovi poslužili pajserom kako bi ga otvorili, a onda obilazili školu i tražili što će ukrasti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene