Obavijesti Video Pretražite Navigacija
General Kruljac na slobodi

'Odoru HV-a ću ponovno obući samo ako se ponovi '91. godina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jednomjesečnog pritvora i ispitivanja svih svjedoka, general Mladen Kruljac izašao je na slobodu.

Nakon što je sudac Županijskog suda u Osijeku procijenio kako za njegovo daljnje zadržavanje nema potrebe jer su svi svjedoci ispitani, Kruljac je pušten na slobodu.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Svađa zbog tambure - 1 Pukla žica Svađa između Grada i udruge dovela do bizarne situacije: "Mi ne tražimo radna mjesta, mi radna mjesta imamo"

Kruljac je pred sudom izjavio kreće ponovno ispočetka i da odoru Hrvatske vojske neće više nikad obući, osim ako se ne bi počele događati stvari koje su se događale 1991. godine.

Zahvalio je svojoj obitelji na podršci, a svoje prijatelje iz SAD-a pozdravio je na engleskom jeziku.

'Nikad više neću obući odoru hrvatske vojske i nisam kriv. Nisam imao nikkave privilegije u zatvoru i jeo sam kao i ostali. Smršavio sam 10 kilograma jer sam redovno vježbao. Nisam pokušao samoubojstvo i ovo će mi biti treći puta da krećem ispočetka. Nije me sramota da budem i konobar, a kriminalom se nikada nisam bavio niti ću se baviti', kazao je Kruljac.

Iz pritvora su pušteni još i bivši saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine u Slavonskome Brodu Zdravko Sočković, bivši načelnik sibinjske općine Ivica Batinić te član sibinjskoga Općinskog poglavarstva Ivan Mišković.

U priopćenju za javnost USKOK-a navodi se kako je istražni zatvor četvorici osumnjičenika bio određen zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke. Budući da su s današnjim danom ispitani svi svjedoci, više nema osnove po kojoj im je određen istražni zatvor. Prvoosumnjičenome načelniku sibinjske općine istražni zatvor bio je određen i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo. Budući da je dao ostavku na tu dužnost, sucu istrage predloženo je da mu se ukine istražni zatvor i na temelju te osnove.

U pritvoru ostaju poduzetnik Ivan Rimac te autoprijevoznik Željko Garić zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a očekuje se da će se uskoro odlučivati i o prijedlogu za ukidanje pritvora osumjičeniku Rimcu, rekao je istražni sudac Anto Rašić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene