Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Damir Goršeta počinio samoubojstvo na groblju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, umirovljeni brigadir Damir Goršeta, pronađen je danas mrtav u svom automobilu u Velikoj Gorici.

Glasnogovornik ravnateljstva policije Krunoslav Borovec potvrdio je kako je riječ o samoubojstvu izvršenom vatrenim oružjem.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan Skrnavljenje erdutskog groblja - 1 Užas u Erdutu Napravili kaos na groblju, najgori stradala posljednja počivališta dviju djevojčica: "To može samo nečovjek napraviti"

Goršeta si je pucao u glavu; metak je probio bočno staklo automobila. Vatrogasci su 10 minuta ispirali tragove krvi na parkiralištu pored velikogoričkog groblja.

Bivši ravnatelj HCR-a ubio se tijekom sprovoda jednog hrvatskog branitelja na kojem je, pretpostavlja se, i sam bio. U automobilu su ga pronašli slučajni prolaznici.

Dojavu u pronalasku mrtvog Goršete policija je dobila u popodnevnim satima.

Damir Goršeta tijekom Domovinskog rata bio je zapovjednik 153. brigade Hrvatske vojske (HV) iz Velike Gorice, te šef kabineta načelnika Glavnog stožera HV-a kada je načelnik bio general Janko Bobetko.

Nakon toga bio je načelnik stožera Zbornog područja Zagreb, a zatim prelazi u Hrvatsko vojno učilište, gdje je u suradnji s američkim stručnjacima radio na prilagodbi Hrvatske vojske međunarodnim standardima.

Damir Goršeta je bio i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje od njegova osnutka 1998., do studenog 2002. godine, kada je smijenjen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene