Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malverzacije sa zemljištem

'Kruljac će se braniti kao što i doliči časnom vojniku HV-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan po jedan, šestorica optuženih za malverzacije sa zemljištem kod Slavonskog Broda, uključujući i generala Mladena Kruljca, u pratnji svojih odvjetnika dolaze na ispitivanje u zgradu osječkog DORH-a.

Za zlouporabu ovlasti ili pomaganja u zlouporabama sumnjiče se general Mladen Kruljac, poduzetnik Ivan Rimac, čelnik brodsko-posavskog HDZ-a Zdravko Sočković, načelnik općine Sibinj Ivica Batinić, nekadašnji vijećnik Sibinja Ivan Mišković te autoprijevoznik iz Slavonskog Broda Željko Garić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Kruljcu PUŠTENE SNIMKE: 'Imamo veliki problem, USKOK nam je doš'o' Slika nije dostupna Zbog bolesti suoptuženika Po drugi put odgođen početak suđenja generalu Kruljcu

Istražitelji su već ispitali Željka Garića i Ivana Rimca, koji su u USKOK sa lisicama na rukama dovezeni policijskim vozilom, i određeno im je mjera 24-satnog zadržavanja u pritvoru. Garićev odvjetnik Zoran Mataić novinarima je rekao da se njegov klijent aktivno branio, no zbog istrage koja je još u tijeku nije mogao govoriti o detaljima.

Oko 11 sati policijskim vozilom u prostorije osječkog USKOK-a dovedeni su Zdravko Sočković i general Mladen Kruljac. Sočković je, kao i Garić i Rimac, dovezen s lisicama na rukama, no nije sigurno je li ih imao i Kruljac. Njega su naime, dovezli točno pred vrata zgrade i tijelima ga zaštitili od snimanja i fotografiranja.

Nešto prije 11 sati u USKOK je stigao je i njegov odvjetnik Marko Dumančić koji je ponovio sinoćnju izjavu kako će njegov branjenik danas biti ispitan zbog sumnji da je zlouporabio položaj i ovlasti, te da će aktivno iznositi svoju obranu. 'On je dobro. Mogu vam još reći da će se aktivno braniti kao što i priliči časnom vojniku Hrvatske vojske kojije prvi ušao u Okučane', kazao je Dumančić prije nego se svojem branjeniku pridružio u sobi za ispitivanje. 

Nakon ispitivanja u USKOK-u znat će se hoće li protiv njih biti pokrenuta istraga i zatražen istražni zatvor, o čemu bi trebao odlučivati istražni sudac Županijskog suda u Osijeku.

Neslužbeno se doznaje da se optužbe odnose na zemljište koje je država namjenski dala Općini Sibinj za gospodarsku zonu. U uređenje infrastrukture na zemljištu MORH je, navodno prema Kruljčevu nalogu, uložio između 5 i 6 milijuna kuna. Općina Sibinj je potom, zemljište koje je od države dobila namjenski, prodala kao nenamjensko poduzetniku Ivanu Rimcu za milijun eura. Isti ga je naknadno preprodao, najvjerojatnije preko autoprijevoznika Garića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene