Prometna policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Matija Habljak)
Prometna policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Matija Habljak)

Pokušali su zaustaviti automobil u Nedelišću, a onda je počela jurnjava za neodgovornim vozačem, javlja policija.


U subotu iza ponoći u Nedelišću, u Čakovečkoj ulici, patrola Prometne policije Čakovec pokušala je zaustaviti automobil čakovečkih registarskih oznaka.

Vezani članci Policija koristi dronove za nadzor terena (Foto: PU međimurska) - 5 Policija kreće u borbu protiv kradljivaca u poljima iz zraka, snimat će ih dronom Krađa, ilustracija (Foto: Getty) Biciklom se dovezao ženi iza leđa pa joj iz ruku istrgnuo torbicu s novčanikom i pobjegao

Vozač nije zaustavio automobil na svjetlosne i zvučne znakove policajaca te je nastavio vožnju prema južnoj obilaznici grada Čakovca pa je policijska patrola krenula u potjeru.

Potjeri su se priključile još dvije ophodnje policije. Vozač automobila nastavio je vožnju južnom obilaznicom prema naseljima Štefanec, Mala Subotica, Palovec do naselja Piškorovec, gdje je zaustavio vozilo te počeo trčati prema šumi.

Policajci su ga stigli i upotrijebili sredstva prisile kako bi ga uhitili. Utvrđeno je da se radi 25-godišnjaku sa šireg područja općine Nedelišće te da je za volanom bio bez važeće vozačke dozvole.

"Protiv 25-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja te obavijesti o počinjenim prekršajima Zakona o sigurnosti prometa na cestama nakon čega je u subotu, 13. travnja u jutarnjim satima doveden nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda, gdje mu je određeno zadržavanje, nakon čega je predan u zatvor", priopćila je Policijska uprava međimurska.

Kaotične scene na autocesti kod Šibenika: Šleper probio ogradu i prevrnuo se, teret se rasuo po cesti