Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj suđenja

Fikret Abdić oslobođen optužbe da je prijevarom promijenio direktora 'Agrokomerca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fikret Abdić oslobođen je optužbe da je prijevarom promijenio direktora karlovačkog 'Agrokomerca'.

Prema optužnici on se 2004. godine lažno predstavljao nadležnim tijelima i tako uspio u sudski registar upisati promjenu člana uprave tvrtke 'Agrokomerc' iako za to nije bio ovlašten. Abdić je sada oslobođen optužnice da je počinio kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava ovjeravanjem neistinita sadržaja, odnosno da je doveo u zabludu hrvatska nadležna tijela predstavljanjem kao odgovorna osoba bečke tvrtke 'Agrokomerc - Handelsgesa' kako bi izveo promjenu direktora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fikret Abdić svjedočio na suđenju za zločine u Kladuši Slika nije dostupna Pred zatvor stigle Abdićeve pristaše

>> Počelo suđenje Fikretu Abdiću, bivšem direktoru Agrokomerca

Abdić je bio optužen da je u sudskom registru karlovačkog Trgovačko suda umjesto Muhameda Abdića kao člana uprave 'Agrokomerca' za direktora upisao Sulejmana Čufurovića. 'U dokaznom postupku nije dokazano da bi optuženik počinio to kazneno djelo', izjavila je sutkinja Elma Kaleb Mamić.

Fikret Abdić u zatvoru u Puli izdržava 15-godišnju zatvorsku kaznu za ratni zločin na području tzv. autonomne pokrajine Zapadne Bosne. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene