Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Elitna prostitucija: 'Treba razmišljati i o kažnjavanju korisnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori elitne prostitucije na sudski proces neće dugo čekati. Poznati sportski fizioterapeut i dvije djevojke koje se sumnjiči da su pružale seksualne usluge, ali i podvodile ostale djevojke, na sud će već u petak.

Za fizioterapeuta tužiteljstvo će zatražiti 2-godišnju zatvorsku kaznu i oduzimanje oko 100 tisuća nezakonito stečenih kuna. Kao pružateljice usluga u ovom slučaju spominju se poznate starlete, manekenke i pjevačice u usponu, a konzumenti su bili sportaši, političari i poduzetnici. Kako će se oni provući bez kazne, počelo se razmišljati i o promjeni Zakona.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavio USKOK Detalji bizarnog slučaja iz Pule: Županijski tužitelj tražio prijatelja da mu poništi kaznu za parkiranje Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji

U seks skandal uključene su brojne starlete, showbiz zvijezde, pjevačice i manekenke u usponu koje su se odavale prostituciji. Usluge su naplaćivale od 500 do 3 i pol tisuće eura, ovisno o željama konzumenata koji su se s djevojkama družili na jahtama, u hotelskim sobama i salonima za masažu. Podvodio ih je uhićeni trojac - sportski maser i dvije djevojke.

Salon poznatog masera unutar kojeg se odvijala elitna prostitucija smješten je u zagrebačkom domu sportova. Konzumenti usluga, poznati sportaši političari i poduzetnici za sada ne podliježu nikakvim kaznenim ili prekršajnim prijavama. Zbog svega ministarstvo pravosuđa, pod pritiskom ženskih udruga, počelo je razmišljati o promjeni zakona. Kažnjavalo bi se i konzumenta usluga prostitutki.

'Zakonski se može sigurno učiniti da se dekriminaliziraju žene da žene ne plaćaju i da ne odlaze u zatvor i sigurno treba razmišljati o tome da se kažnjavaju korisnici', ističe Rada Borić iz Centra za ženske studije.

'Mislim da se može raspravljati o tome da li to može biti prekršajno djelo međutim ukoliko na strani osobe koja pruža takvu uslugu postoji element dobrovoljnosti mislim da tome jednostavno nije mjesto u kaznenom zakonu', smatra odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Odvjetnik smatra da smisla ima samo u kažnjavanju prostitucije pod prisilom i maloljetničke prostitucije. Je li i toga bilo u razbijenom lancu elitne prostitucije, svjedočit će poznate davateljice seksualnih usluga i njihovi još poznatiji konzumenti. Za masera koji ih je spajao tužiteljstvo traži 2 godine zatvora, ali i vraćanje oko 100 tisuća nezakonito stečenih kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene