Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optuženi i dalje u pritvoru

Elitna prostitucija: Za svjedoke će biti pozvani i neki ministri iz Vlade, gradonačelnici i sportaši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje okrivljenima za organiziranje elitne prostitucije, koje je počelo danas u 9 sati pred Općinskim kaznenim sudom odgođeno je do rujna, a sudac je prihvatio prijedlog da rasprave ne budu javne.

Draško Šoć, odvjetnik optuženog fizioterapeuta, najavio je da će među 30-ak svjedoka koje će pozvati biti i neki ministri iz Vlade, gradonačelnici i sportaši. Nije htio otkriti o kojim se ministrima radi te jesu li oni koristili te usluge.

Pročitajte i ovo Prostitucija, ilustracija Uhićena je Peruanka u unajmljenim stanovima organizirala prostituciju: Policija otkrila detalje Slika nije dostupna Još jedno suđenje zatvoreno za javnost Građevinski poduzetnik: Nisam koristio usluge prostitutki

Na prvom ročištu suđenja odvjetnica drugooptužene, Jadranka Sloković, zatražila je da se javnost isključi sa suđenja jer će među svjedocima biti mnogo osoba, a iznosit će se činjenice koje će zadirati u njihov osobni i profesionalni život. Rekla je kako treba zaštititi njihov ugled i interes. Tužitelj se složio s prijedlogom isključenja javnosti, a prihvatio ga je i sudac.

'Smatram da su doista interesi svih sudionika u postupku ugroženi obzirom da ovo postaje medijska tema broj jedan. Lagano ljetno štivo se pretvara u nešto gdje se uništavaju ljudske sudbine. Kao što ste vidjeli, tu je i čitav niz svjedoka i drugih sudionika u postupku koji imaju pravo na zaštitu svog osobnog i obiteljskog života, njihove obitelji su također dovedene u vrlo lošu situaciju. Brakovi se razvode, ljudi imaju profesionalno problema', rekla je Sloković.

Drugi odvjetnik zatražio je odgađanje rasprave jer su tek prije tri dana dobili optužni akt, dok je tužitelj smatrao da se suđenje može održati i danas. Sudac je odlučio da se suđenje nastavi 1. rujna u devet sati.

Pružateljice usluga naplaćivale od 500 do 3.500 eura

Podsjetimo, postupak se vodi protiv navodnog organizatora, 61-godišnjeg fizioterapeuta N.P, te 24-godišnje S.S. i 23-godišnje M.T.K. koje se sumnjiči da su pružale seksualne usluge, ali i podvodile ostale djevojke.

Fizioterapeut se sumnjiči da je od ožujka 2010. do lipnja 2011. godine s više ženskih osoba dogovorio da će im on pronalaziti klijente kojima će pružati seksualne usluge uz naplatu. Tužiteljstvo će za 61-godišnjaka zatražiti 2-godišnju zatvorsku kaznu i oduzimanje oko 100.000 nezakonito stečenih kuna.

Kao pružateljice usluga u ovom slučaju spominju se poznate starlete, manekenke i pjevačice u usponu koje su usluge naplaćivale od 500 do 3.500 eura, ovisno o željama klijenata -   sportaša, političara, liječnika i poduzetnika.

Djevojkama su seksualne usluge pružale na jahtama, u hotelskim sobama i salonima za masažu, a tužiteljstvo tvrdi kako ih je podvodio upravo uhićeni trojac. 

U procesu će svjedočiti poznate davateljice seksualnih usluga i njihovi još poznatiji konzumenti. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene