Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Đakovo: Priveden bombaš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
50-godišnjak, koji je aktivirao i bacio nekoliko ručnih bomba u Ulici kralja Petra Krešimira u Đakovu, sproveden je u Istražni centar Županijskoga suda u Osijeku, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Osumnjičenik je kazneno prijavljen za pokušaj ubojstva, dovođenje u opasnost života i imovine, za sprječavanje službene osobe u obavljanju dužnosti te za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Pročitajte i ovo Uhićenja u Srbiji zbog lažnih dojava o bombama "Policija, ruke gore!" Velika akcija: Zbog dojava o bombama uhićeni na spavanju, specijalce u kućama dočekala zanimljiva stvar Rudeš eksplozija - 1 što je točno bilo? FOTO Je li eksplozija u Rudešu pokušaj ubojstva, zastrašivanje ili skivena poruka? Policija još traga za počiniteljem

Taj je Đakovčanin jučer oko 4 sata bacio tri ručne bombe na
obiteljsku kuću 63-godišnjeg vlasnika, točnije, prema balkona spavaće sobe, u nakani da usmrti dvije osobe koje su u to vrijeme spavale u kući, utvrdila je policija kriminalističkom obradbom.

Bombe su eksplodirale na balkonu, a od posljedica eksplozija lakše je ozlijeđen 61-godišnjak iz susjedne kuće. 

Kuća na koju su bačene bombe oštećena je kao i automobil parkiran u blizini, a popucala su i stakla na susjednoj stambenoj zgradi.

Neslužbeno se doznaje da su u kući boravili osumnjičenikova sestra i njezin suprug, a da su razlog napada neriješeni obiteljski odnosi.

Nakon 10 minuta počinitelj je pronađen u Ulici Franje Račkog u Đakovu, gdje je, nakon poziva policijskih službenika da se zaustavi, iz torbe izvukao još jednu bombu u nakani da je aktivira, u čemu je spriječen silom, navodi policija.

U njegovoj torbi pronađena je još jedna ručna bomba i pištolj, koji je protuzakonito posjedovao, a pretragom osumnjičenikove kuće utvrđeno je da je presjekao cijev za dovod plina u plinski bojler te u dvjema sobama zapalio lampione.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene