Prometna policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic)
Prometna policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic)

Samo pola sata trebalo je 47-godišnjaku iz Dvora da, nakon što je poslije ''otrježnjenja'' pušten iz policijske postaje, gdje je doveden jer je vozio pijan, ponovno napravi prometni prekršaj, ovoga puta zato što je opet sjeo za volan automobila iako mu je to zbog vožnje u alkoholiziranom stanju bilo zabranjeno.


Sisačko-moslovačka policija u petak je priopćila kako su u srijedu oko 18:30 u Dvoru zaustavili 47-godišnjaka koji je vozio "pod vidnim utjecajem alkohola", no on je odbio alkotest.

Vezani članci Varali poslodavca za naknadu za prijevoz (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Godinama primali naknadu za prijevoz na temelju lažnog prebivališta i "zaradili" 80.000 kuna Otvaranje vrata (Foto: Pexels) Policija upozorava: Ako vam oni pozvone na vrata odmah nas nazovite

Odveden je u policijsku postaju na otrježnjenje, a izašao je idući dan, u četvrtak oko 6 sati.

Samo 35 minuta poslije on je, unatoč izrečenoj mu mjeri opreza zbog vožnje u alkoholiziranom stanju (zabrana upravljanja motornim vozilom kategorije B), ponovno zatečen za volanom istog automobila u mjestu Javoranj, na području Dvora.

Ovoga puta policija ga je uhitila i uz optužni prijedlog dovela na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

Kako je on odbio alkotestiranje, a u vožnji nije izazvao nesreću niti nekome napravio materijalnu štetu, policija mu nije bila obvezna razinu alkoholiziranosti utvrđivati slanjem ga na vađenje krvi, tako da nije poznato koliko je promila imao. (Hina)