Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz splitskog zatvora jutros su pokušala pobjeći dvojica zatvorenika, no spriječio ih je policajac na vanjskom izlazu koji je radi upozorenja pucao u zrak, nakon čega su bjegunci svladani.


Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa priopćila je da su se zatvorenici D.M. i N.P., koji su obavljali poslove pomoćnih kuhara, jutros dali u bijeg trčeći prema vanjskom izlazu iz zatvora. 'Službenik pravosudne policije na vanjskom izlazu iz zatvora zapovjedio im je da stanu ili će pucati jer su trčali prema njemu s namjerom da ga napadnu, svladaju i pobjegnu. Na zapovijed, koja im je ponovljena četiri puta, zatvorenici su se oglušili, i pravosudni policajac je ispalio hitac u zrak radi upozorenja. Nakon toga su stali te su ih pravosudni policajci svladali uporabom fizičke snage i vratili u zatvor', kaže se u priopćenju koje je potpisao ravnatelj središnjeg ureda uprave Branko Peran. (Hina)

Vezani članci Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3 Iz zatvora im pobjeglo 69 zatvorenika, uhićeno njih 15, jednoga u zatvor dovela majka - Petorica nakon bijega poginula u sudaru Peter Madsen sjedi na tlu nedaleko od zatvorske zgrade u Abertslundu Danski monstrum: Muškarac koji je ubio i raskomadao novinarku na svojoj podmornici pobjegao iz zatvora