Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dvojica vozača s više od tri promila skrivila sudare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo sat i pol prije nego je na snagu stupio novi Zakon o sigurnosti prometa, dvojica su vozača sinoć na brodskom području u pijanu stanju izazvala dvije nesreće, na sreću bez težih posljedica, priopćila je brodsko-posavska Policijska uprava.

U prekršaju su uhvaćeni s po više od tri promila alkohola u krvi, što je, kažu u brodskoj policiji, novi neslavan rekord. Prvi je, vozeći neregistrirano vozilo i bez uporabe sigurnosnog pojasa, u mjestu Gornjoj Vrbi s 3,58 promila alkohola u krvi izazvao sudar u kojem je sam lakše ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Biste li se vozili s vozačem mlađim od 18 godina? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevnik Nove TV Ilustracija VELIKO ISTRAŽIVANJE Kako voze Hrvati? Tko više krši koje prometne propise i jesu li tome skloniji muškarci ili žene

Drugi se, s 3,70 promila, unatoč već izrečenoj zabrani upravljanja, u središtu Slavonskoga Broda automobilom zabio u više prometnih znakova, no prošao je bez ozljeda.

Na sreću dvojice "rekordera" bit će kažnjeni po starom zakonu. Po novom, mnogo strožem, zakonu osim kaznenih bodova kazne zbog vožnje u pijanu stanju i prekršaja koje su počinili mogle su nadmašiti i 15 tisuća kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene