Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UCJENJIVALI GA

"Polomit ćemo ti kosti, strpati te u vreću i odnijeti na Sljeme!": Dvojica medicinara iznuđivala kolegu pa upala u klopku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica medicinskih tehničara kolegu su počela tražiti novac nakon što su mu rekli da znaju da je imao spolne odnose s pacijenticom. Tražili su ga da im mjesečno isplaćuje po 1000 kuna, a prilikom predaje novčanica pali su u policijsku klopku

Zbog iznude i prijetnji nad kolegom iz jedne zagrebačke psihijatrijske bolnice u sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda privedena su dvojica medicinskih tehničara, doznaje se u ponedjeljak na sudu.

Pročitajte i ovo Zaplijenjeni kokain - 4 Zanimljiv pristup Na suđenju za šverc kokaina, oružja i ubojstvo tražili da se izuzmu dokazi s aplikacije koju koriste - kriminalci Pregovori sindikata i ministra zdravstva - 2 Priprema provjeda Medicinske sestre nezadovoljne pregovorima: Situacija je alarmantna, u sustavu nedostaje oko 5000 sestara.

Dvojica privedenih medicinskih tehničara počeli su iznuđivati 26-godišnjeg kolegu nakon što su mu kazali kako znaju za njegove spolne odnose s jednom pacijenticom te kako njegovo ponašanje šteti ugledu bolnice.

Iznuđivači su od 26-godišnjaka zatražili da svakom mjesečno mora isplaćivati 1000 kuna i to sljedeće dvije godine. Dvojac je pritom ozbiljno zaprijetio 26-godišnjaku, navodeći kako će u protivnom informaciju podijeliti s javnosti te da će mu uništiti karijeru.

"Polomit ćemo ti kosti. Strpat ćemo te u vreću i odnijeti na Sljeme, neće te nitko naći", neke su od prijetnji koje su mu upućivali. Prijetili su mu i neviđenom torturom ako bilo kome na poslu kaže nešto o njihovoj ucjeni i zahtjevima ili pak obavijesti policiju, prenosi Jutarnji list.

Iznuđivani medicinski tehničar je tijekom listopada pristao isplatiti novac te im je u dvije kuverte svakom dao po 1000 kuna. Kad ga je jedan iznuđivač zvao da novac očekuju i u studenom, 26-godišnjak je o prijetnjama obavijestio policiju, doznaje se na sudu.

Policija je u dogovoru s 26-godišnjakom pripremila klopku za iznuđivače te su oni uhićeni prilikom predaje označenih novčanica.

Nakon noći u pritvoru, dvojicu iznuđivača je ispitao sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda koji ih je pustio da se brane sa slobode. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene