Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dvojica maloljetnih Srba fizički napala 15-godišnjeg Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaestogodišnji učenik koji je jučer u Topuskom pretučen i vrijeđan na nacionalnoj osnovi nije teže ozlijeđen, a počinitelji su uhićeni, saslušani i protiv njih je podnesena prekršajna prijava, rekao je glasnogovornik sisačko-moslavačke Policijske uprave Zvonko Smernić.

Po dosadašnjim policijskim podatcima, 15-godišnjeg Hrvata S. K. najprije su verbalno, a zatim i fizički napala dvojica maloljetnika srpske nacionalnosti.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Otac 15-godišnjaka Jozo Kalem prijavio je policiji izgred i smjestio sina s lakšim ozljedama u karlovačku Opću bolnicu.

Smernić je izjavio da su Općinskome državnom odvjetništvu u Gvozdu prekršajno prijavljena dvojica mladića s područja Gvozda, rođena 1990., zbog 'remećenja javnog reda i mira'.

'Mladići su saslušani u policiji, ali kriminalistička obrada i dalje traje zbog spoznaje da se možda radi o dugotrajnijoj provokaciji grupe učenika srpske nacionalnosti prema većem broju učenika hrvatske nacionalnosti u Srednjoj školi u Topuskom', izjavio je Smernić, dodajući da se to mora provjeriti razgovorom s učenicima i nastavnicima.

Jozo Kalem rekao je da ne će sve ostati na tome jer je riječ o
kaznenom djelu prijetnje te rasne i druge diskriminacije.

'To je kršenje temeljnih ljudskih prava i širenje vjerske, nacionalne i etničke mržnje i ne ću dopustiti da se takvo nasilje ponavlja ni na čijem djetetu ma koje vjere i nacionalnosti', rekao je Kalem, umirovljeni policajac i ratni vojni invalid Domovinskog rata.

Dodao je kakoda su mu se javila dvojica građana srpske nacionalnosti, iz Topuskog i Gvozda, koji su osudili napad na njegova sina.

Sandi Kalem, na osnovi očeva odobrenja, naveo je identitet napadača, dodajući kako su mu govorili 'majku ti ustašku', pri čemu su ga, kako je rekao, tukli rukama i nogama i gušili.

Osim krvnih podlijeva i rasječene usne, medicinskom obradom nisu utvrđene teže ozljede, rekao je mladić, što je potvrdio i karlovački liječnik Ivan Tonžetić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene