Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očevid u tijeku

Nagibni vlak sudario se s automobilom, dvoje ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 11.30 sati na pružnom prijelazu u Primorskom Dolcu u kaštelanskoj zagori, došlo je do naleta nagibnog vlaka na osobni automobil, javila PU splitsko-dalmatinska.

Bračni par ozlijeđen je danas oko 11,30 sati na pružnom prijelazu u Primorskom Dolcu, u blizini Kaštela, kad je na njih, dok su automobilom prelazili prugu, naletio nagibni vlak. Hrvatske željeznice (HŽ) priopćile su da je vozač automobila neoprezom uzrokovao još jednu željezničku nesreću na prijelazu kod Primorskog Dolca. Na tom prijelazu, koji ima signalni znak, u trenutku dok je iz Splita prema Zagrebu nailazio nagibni vlak broj ICN-1522, pod vlak je podletio osobni automobil čiji se vozač nije zaustavio na znak 'stop'.

Pročitajte i ovo Vlak Tri osobe bile u vozilu Užas u Bjelovaru: Vlak na pružnom prijelazu naletio na automobil Ilustracija Sanirana šteta Nakon sudara vlakova popravljena pruga kod Rijeke: Promet bi trebao krenuti poslijepodne

>> Sudar nagibnog vlaka i kamiona, poginuo strojovođa

Vozač (64) i 59-godišnja suvozačica u automobilu su ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu, a nitko od osoblja vlaka ni 53 putnika nije ozlijeđen. Putnici vlaka koji je doživio nesreću prevezeni su autobusima od Primorskog Dolca do kolodvora u Perkoviću, odakle će vlakom nastaviti vožnju prema Zagrebu. U nesreći je oštećena garnitura nagibnoga vlaka, a zbog nesreće, dva su putnička vlaka kasnila ukupno 240 minuta. Zbog nesreće, do daljnjega je prekinut promet na pruzi Perković-Split pa će se putnici između Perkovića i Splita prevoziti autobusima. (B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene