Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjska policijska uprava izvijestila je danas kako su dvije osobe iz Popovca oštetile Hrvatske šume za oko 130 tisuća kuna.


Naime, kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 26-godišnjakinja i 24-godišnjak iz Popovca od 1. prosinca 2007. do 1. svibnja 2008. godine, u šumskom predjelu 'Večka dolina' i Banovo brdo' - na području Šumarije Batine, posijekli veći broj stabala bagrema i oraha, čime su Hrvatske šume oštetili za oko 126.000 kuna.

Vezani članci Slika nije dostupna Dvjestotinjak božićnih drvaca za građane u nevolji Slika nije dostupna Beuku određen jednomjesečni istražni zatvor

Ujedno je utvrđena osnovana sumnja da su oboje u vremenu od 20. do 25. svibnja ove godine u predjelu 'Buziklica', također na području Šumarije Batina, posijekli oko 20 prostornih metara bagrema, pričinivši tako štetu od oko 4.500 kuna, ističe PU osječko-baranjska.

Obavljenom pretragom doma i drugih prostorija, kojima se koriste osumnjičenici, pronađene su i uz potvrdu oduzete dvije motorne pile i osam prostornih metara drva za ogrjev.

Protiv osumnjičenih bit će podnesena kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela teške krađe i krađe, navodi policija.