Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatajenje srca

Dvije osobe umrle na zadarskim plažama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok smrti Zadranke je zatajenje srca, a i Slovenac je također umro uslijed infarkta.

Jučer oko 18 sati u Ljupču pokraj Zadra na plaži je pronađena 64-godišnjakinja. Uzrok smrti Zadranke je zatajenje srca.

Istog dana u Privlaci je u moru pozlilo 54-godišnjem Slovencu. Utvrđeno je da je također umro uslijed infarkta.

>> Jablanovac: Auto talijanskih registracija sletio u provaliju, jedna osoba poginula

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku

Kupači, doznajte zbog kojih razloga ne smijete odmah u vodu

Na početku sezone kupanja, policija upozorava kupače na oprez posebice one koji potraže osvježenje na rijekama i jezerima, jer kriju brojne opasnosti poput promjene temperature vode, virova ili raslinja u koje se plivači zapletu i uspaničare pa sve može završiti tragično.

Policija savjetuje kupačima neka ne ulaze u vodu odmah nakon obroka, alkoholizirani, vrući, neka ne skaču u odu nepoznate dubine i neka plivaju u blizini drugih kupača i u vidokrugu spasitelja. Ako vide kupača koji je u opasnosti, odmah pozvati i potražiti pomoć.

3 ključna savjeta za kupanje

Jedno od osnovnih savjeta, bez obzira o kojem kupalištu je riječ jest da nikako ne plivate najmanje jedan sat nakon obroka ili ako ste konzumirali alkohol i svakako da izbjegavate velike temperaturne razlike - primjerice da nakon predugog sunčanja naglo skočite u vodu.

'To je velika reakcija na tijelo, odnosno na srce. Znači, velika razlika temperature, to je prva prepreka', rekao je Tihomir Jalžetić, voditelj spasilačke službe na Copacabani u Osijeku. Najvažnije je biti umjeren, upozoravaju i liječnici i ne udaljavati se previše od obale. (D.B./Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene