Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kod Požege

U prometnoj nesreći poginuli prijatelji: “Davali su znakove života, ali su bili u jako teškom stanju”

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prometnoj nesreći koja se sinoć nakon ponoći dogodila u mjestu Rajsavac kod Požege dvije su osobe poginule, potvrdila je za Dnevnik.hr glasnogovornica PU požeško-slavonske.

U subotu oko 45 minuta nakon ponoći na D-51 u mjestu Rajsavac 37-godišnji vozač teretnog automobila, požeških registarskih oznaka, dolaskom do blagog zavoja ulijevo uslijed nepropisne brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika te udario u betonski prilaz obiteljskoj kući. U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač i 37-godišnji putnik iz vozila, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

''Probudio nas je snažan udarac. Brzo smo istrčali pomoći. U prvom nam se trenutku učinilo da je u autu samo jedna osoba, no onda smo vidjeli da je tu i suvozač. Auto je potpuno uništen. Davali su znakove života, ali se odmah vidjelo da su u jako teškom stanju. U vrlo kratkom vremenu su došli vatrogasci i hitna pomoć, ali već nakon nešto više od pola sata smo doznali da su preminuli'', prepričava mještanka Rajsavca za pozega.eu.

Jedan od poginulih je višestruki prvak Hrvatske u utrkama ubrzanja koji se utrkama aktivno počeo baviti 2006. godine. 2014. godine bio je gost na veličkom natjecanju „Tunning & styling show”, a u listopadu iste godine doživio je tešku nesreću na treningu utrke u Žminju pokraj Rovinja. Tri je dana ležao u komi nakon čega je uslijedio duži oporavak. Nažalost, noćašnja prometna nesreća bila je kobna za njega i njegovog prijatelja.

U vremenu od 50 minuta nakon ponoći do 5.30 sati D-51 na relaciji Rajsavac-Cerovac cesta je bila zatvorena za sav promet, a on se odvijao alternativnim pravcima. Očevidom je rukovodila županijska državna odvjetnica iz Slavonskog Broda, a policijski službenici nastavljaju s izvidima kako bi utvrdili sve činjenice vezane za ovu prometnu nesreću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene