U Milni na Braču ozlijeđene su dvije državljanke Francuske, majka i kćer, u požaru koji je buknuo na gliseru. Požar na plovilu je izbio prilikom točenja goriva oko 11:30, javila je policija.

Galerija


U Milni na Braču ozlijeđene su dvije državljanke Francuske u požaru glisera. Požar na plovilu je izbio prilikom točenja goriva oko 11:30, javila je policija. Zasad nije poznata težina njihovih ozljeda.

Vezani članci Vatrogasci gase požar obiteljske kuće u naselju Dankovec - 4 Planula obiteljska kuća u Dankovcu: "Opet sam na početku. Potres nas je unazadio, a ova vatra nas je sad odgurala još i dalje" Požar obiteljske kuće u Dankovcu Požar u obiteljskoj kući u Zagrebu, tročlana obitelj ostala bez doma

Požar je ugašen, a očevid je u tijeku.

''U požaru na brodici ozljeđene su dvije ženske osobe, majka i kćer, koje su medicinski zbrinute u Supetru, a očevid o uzrocima nesreće je u tijeku.

Službenici Lučke kapetanije Split izvijestli su Nacionalnu središnjcu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetim aktivnostima povodom pomorske nesreće, koja se dogodila danas, 16. kolovoza u mjesnoj luci, u Milni.

Iz Lučke ispostave Milna dežurni služenici u 12.:0 dojavili su prema LK Split o nesreći, odnosno, požaru na brodici, na kojoj je u trenutku izbijanja požara boravila četveročlana obitelj, (otac majka i dvije kćeri), od kojih su ozljede zadobile majka (rođena 1970. godine) i kćer (rođena 2004. godine), dok otac i druga kći u nesreći nisu ozljeđeni; svi su državljani Republike Francuske.

Požar na brodici dužine 5,7 metara, Hrvatske zastave opremljena vanbrodskim pogonskim strojem porivne snage od 165 kW, izbio je u trenutku pokretanja porivnog stroja, odmah po dovršetku postupka ukrcaja goriva u brodski spremnik, na pozicji lučke stanice za punjenje gorivau Milni.

Ozlijeđene majka i kći odmah su prevezene u Hitni medicinski prijem Doma zdravlja u Supetru, a požar na brodici u kratkom vremenu ugasili su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD Milna.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a službenici Lučke ispostave Milna nastavljaju očevid o uzrocima ove pomorske nesreće'', priopćili su iz Ministasrtva mora, prometa i infrastrukture.