Snoopy i Maša ponovno nanjušili kokain (Foto: MUP)
Snoopy i Maša ponovno nanjušili kokain (Foto: MUP) Foto: MUP

Zajedničkom policijskom akcijom spriječena je daljnja preprodaja kokaina.


U četvrtak su policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - PNUSKOK, Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Hrvatske su, u suradnji s redarstvenim vlastima BiH, policijom Banje Luke, proveli zajedničku koordiniranu aktivnost usmjerenu na suzbijanje međunarodnog krijumčarenja droga.

Vezani članci Automobil u Zadru visio s mola za vezivanje čamaca - 5 Otkriven uzrok nesvakidašnje nesreće: Vozačica ostala zarobljena u automobilu koji je visio s drvenog mola pa – dobila kaznu Policija, ilustracija Šibenčanin pokušao ubiti suprugu, udario je autom

U jutarnjim satima na prometnicama šireg područja Zagreba policajci su kontrolirali dva motorna vozila hrvatskih registracijskih oznaka kojima su upravljali 47-godišnji hrvatski državljanin i 29-godišnji državljanin BiH.

Dva službena policijska psa za detekciju droga, Snoopy i Maša, pregledali su zaustavljena vozila i pozitivno reagirali, a što je pokazalo sumnju da se u vozilima prevozi droga.

Snoopy i Maša ponovno nanjušili kokain (Foto: MUP)
Snoopy i Maša ponovno nanjušili kokain (Foto: MUP) Foto: MUP

Nakon provedene pretrage vozila utvrđeno je da su dvojica muškaraca u vozilima prevozili ukupno 2,442 kg kokaina u dva pakiranja, a droga je bila namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnom narkotržištu.

Opisanom zajedničkom međunarodnom policijskom aktivnošću spriječena je daljnja preprodaja zaplijenjenog kokaina, a ujedno je zaplijenjeno i 6500 eura.

Osumnjičeni muškarci danas su predani pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama nadležnom državnom odvjetništvu.