Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dva nova utapanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na umjetnom jezeru, odnosno šljunčari "Loka II" nedaleko od Sigeteca u općini Drnje sinoć se utopio 26-godišnji Saša Stojiljković iz Peteranca, a u rijeci Dravi, u blizini mjesta Sopje, jučer oko 17 sati na kupanju se utopio 34-godišnji D.M.

Iako neplivač, Stojiljković se oko 20 sati kupao zajedno s 38-godišnjim prijateljem, također neplivačem, održavajući se na vodi umjetnog jezera pomoću napuhane automobilske zračnice. U jednom trenutku, desetak metara od obale, mladić je skliznuo sa zračnice i potonuo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utopio se fratar? Ispred morskih orgulja izvučen mrtav muškarac Slika nije dostupna Ronioci pronašli tijelo Na jezeru se utopio 15-godišnjak

Ronioci policijske interventne jedinice pronašli su ga mrtvog jutros oko 9 sati na dubini od oko četiri metra.

>> Utopilo se još četvero kupača!

>> U prvih šest mjeseci 40 utapanja, u lipnju čak 27

To je drugi slučaj utapanja u Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja tri dana. Naime, 21. srpnja, u jezeru Šoderica istoimenog sportsko-rekreacijskog centra u općini Legrad utopio se 36-godišnjak iz Letičana.

Jučer oko 17 sati, u rijeci Dravi, u blizini mjesta Sopje na kupanju se utopio 34-godišnji D.M. s prebivalištem na području općine Sopje.

Zahvaljujući intervenciji kupača utopljenik je nakon pola sata
pronađen i izvađen iz vode, nakon čega su ga liječnici i kupači bez uspjeha pokušali reanimirati.

Prilikom utapanja unesrećenome je pokušala pomoći njegova 8-godišnja nećakinja, no i sama se počela utapati. Nju je spasio i izvukao na obalu 16-godišnji vaterpolist iz Osijeka.

PU Virovitičko-podravska apelira na građane da nakon sunčanja ili fizičke aktivnosti ne ulaze u hladnu vodu, te da se ne kupaju na mjestima gdje je kupanje zabranjeno i koja za to nisu predviđena.

Posebno pozivaju roditelje da djecu bez nadzora ne puštaju na kupanje, jer se upravo tada događa najviše nesreća. 

Prema podacima MUP-a, u prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj se utopilo 40 osoba, dvostruko više nego u istom razdoblju lani, a prema pisanju tiska, brojka utopljenih do jučer se već popela na 57.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene