Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračne snage

Požarna sezona gotova, ali planulo je na Braču: Vatru gase dva kanadera 30 vatrogasaca

Kanader, ilustracija (Ivo Čagalj/PIXSELL)
Kanader, ilustracija (Ivo Čagalj/PIXSELL)
Kanaderi gase vatru na Braču, na području Bobovišća-Ložišća na otoku Braču.

Dva kanadera upućena su u četvrtak u akciju gašenja požara na području Bobovišća-Ložišća na otoku Braču, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

U MORH-u kažu kako je ovo je treći požar u listopadu na kojemu su angažirane zračne protupožarne snage.

Protupožarna eskadrila nakon završetka glavnog napora ovogodišnje protupožarne sezone (25. rujna) svakodnevno provodi dežurstva potrebitog broja posada i aviona, a do kraja listopada posade su u spremnosti i za angažman u sklopu Europskog mehanizma civilne zaštite (RescEU), zaključuju u priopćenju.

Kako doznajemo od bračkih vatrogasaca, požar je lokaliziran u 15 sati. Kako se vatra počela približavati Ložišćima, na teren su pozvane zračne snage. Trenutno je na terenu 30 vatrogasaca i 10 vozila vatrogasnih društava iz Supetra, Pučišća, Bola i Milne, piše portal Dalmacija danas

(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene