Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetili riječke tvrtke

Dva Austrijanca i dva Hrvata ukrala 15,4 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica austrijskih i dvojica hrvatskih državljana na temelju nepostojećih konzultantskih usluga i radova oštetila riječka trgovačka društva za 15,5 milijuna kuna.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave (PU) primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom austrijskih i dvojicom hrvatskih državljana utvrdivši da su oštetili riječka trgovačka društva za 15,4 milijuna kuna u korist austrijskih, izvijestila je policija Austrijski državljani, dobi 48 i 67 godina i hrvatski državljani, 60 i 56-godišnjak, sumnjiče se da su počinili više djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

Osnovano se sumnja da su odgovorne osobe trgovačkih društava sa sjedištem u Rijeci od 2001. do 2006. godine na osnovi nepostojećih konzultantskih usluga i radova, temeljem inozemnih faktura triju trgovačkih društava iz Austrije i jednog austrijskog državljanina, isplatili im ukupno 15,4 milijuna kuna. Na taj su način pribavili protupravnu imovinsku korist za inozemna društva i austrijskog državljanina na štetu tvrtki z Rijeke, stoji u priopćenju PU primorsko-goranske.

Policija je o rezultatima izvijestila Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene