Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bili su sumnjivi

Dubrovnik: Pri ilegalnom prelasku granice uhićeno osam Pakistanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je policija uhvatila skupinu državljana Pakistana koji su nezakonito prešli državnu granicu između Republike Crne Gore i Republike Hrvatske iznad graničnog prijelaza Vitaljina, na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Policija je u nedjelju, 12. kolovoza, oko 17 sati, u blizini graničnog prijelaza Zaton Doli, primjetila kombi vozilo, slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji državljanin Makedonije, a iz kojeg je izašlo više osoba te su krenule makadamskim putem prema Bistrini, izvan graničnog prijelaza. Potragom policijskih službenika te večeri ubrzo su pronađene dvije muške osobe, dok je ostalih šest, svi državljani Pakistana, pronađeno jučer oko 9 sati, u brdu iznad uvale Bistrine.

Pročitajte i ovo Ilustracija u četiri vozila Velika akcija na jugu zemlje: Pokušali prokrijumčariti 27 stranaca, policija otkrila kamo su se uputili Slunj na udaru migranata - 5 SLUNJ NA UDARU MIGRANATA Oni samo žele bolju budućnost, no mještani su bijesni, jer im se grad pretvorio u deponij odbačene odjeće i smeća: "Domaći ljudi se boje "

>> Dubrovnik: Amerikanac švercao Kosovara u prtljažniku automobila

Osam državljana Pakistana i državljanin Makedonije su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da su državljani Pakistana nezakonito prešli državnu granicu između Republike Crne Gore i Republike Hrvatske iznad graničnog prijelaza Vitaljina. Tu ih je, po dogovoru, s vozilom čekao državljanin Makedonije i za novčanu naknadu prevezao do graničnog prijelaza Zaton Doli, gdje su namjeravali zaobići granični prijelaz

Protiv državljana Pakistana donesena su rješenja o protjerivanju s teritorija Republike Hrvatske, određena im je zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od dvije godine te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru. Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice, državljanin Makedonije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene