Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedena 31 osoba

Državni proračun oštetili za 240.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U policijskoj akciji 'Kormilo' privedena je 31 osoba za koju se sumnja da su zlorabile svoj položaj i krivotvorile isprave, izvjestila je PU splitsko - dalmatinska.

U suradnji policijske uprave splitsko - dalmatinske i USKOK-a, nakon višemjesečne akcije 'Kormilo' privedeno je 12 policajaca, 14 djelatnika benzinskih postaja Ine, jedan djelatnik Lučke uprave, dva ribara, jedna vlasnica obrta koja je policajcima pružala usluge noćenja i jedan građanin koji je dogovorno kupovao gorivo od zaposlenika Ine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Ulijevanje goriva - 4 KAZNA KAO MANJE ZLO? Gorivo ste natočili, a novčanik zaboravili: Mislite da se isplati ''bježati'' s benzinske postaje?

Utvrđeno je kako su policijski službenici pomorske policije sa djelatnicima Ine prikazivali lažne račune za gorivo koje su ulijevali u svoja plovila, a umjesto dizela i eurodilzela ulijevali su plavi dizel koji je upola jeftiniji. Tijekom šest mjeseci koliko se dugo provodila akcija, privedeni su državni proračun oštetili za oko 240.000 kuna.

Prijevare su obavljane tako da djelatnik postaje Ine, na kojoj izlazni agregati nisu povezani s blagajnom i ne rade na principu samoposluživanja, ne bi izdao račun, a istu bi količinu ulio u policijska plovila, te bi im dao račun kupca koji je plaćao gotovinom. Uz to, policajci su, kazao je načelnik PU splitsko-dalmatinske Ante Gudeljzaplijenili talijansku koćaricu s većom količinom ribe koju su potom prodali i novac podijelili.

Policija je za ove prijevare dobila dojavu iz vlastitih redova, nakon čega je počelo praćenje i prisluškivanje osumnjičenih službenika. Svi policajci su iz Splita, dok su prijevare obavljali u suradnji sa djelatnicima Ine sa Korčule, Šolte, Brača, Ploča, Makarske i Splita

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene