Kasno navečer u petak, nakon dojave o obiteljskom nasilju, muškarac se oko 22 sata zatvorio u stan u kojem se nalazilo i njegovo dvoje djece. Talačka kriza koja je je u Kaštel Lukšiću trajala gotovo cijelu noć okončana je upadom policije u stan oko 4 sata jutros.

Galerija


Kako je za DNEVNIK.hr potvrdila splitska policija rano jutros kriza je okončana nasilnim upadom policije u stan, a sve su osobe upletene o ovaj događaj dobro i nema ozlijeđenih.

Vezani članci Zabava, ilustracija Kako izgledaju ilegalne zabave u jeku pandemije: ''Sad znamo kako to organizirati" Pozornica na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) Dvojica ugostitelja prijavljena zbog kršenja mjera, brzo su pušteni na slobodu

U policiji napominju kako se muškarac nije predao, već je policija nasilno ušla u stan i pritom uhitila 53-godišnjaka i još jednu osobu od 21 godinu prema kojoj su postupali zbog narušavanja javnog reda i mira. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

"Policijski službenici Policijske postaje Kaštela su sinoć zaprimili prijavu obiteljskog nasilja na području Kaštela, nakon čega su otišli na mjesto događaja, gdje su zatekli 53-godišnjaka, koji je tom prilikom krenuo prema njima držeći u ruci nož, te im prijetio smrću. U jednom trenutku je uzeo plinsku bocu i pustio plin, nastavljajući s prijetnjama smrću, nakon čega se zatvorio u stan, s još dva člana obitelji, odbijajući daljnje kontakte s policijskim službenicima.

Iz sigurnosnih razloga izvršena je evakuacija stanara zgrade, te je angažirana i specijalna jedinica policije s pregovaračem. Nakon višesatnih pregovora, policijski službenici su jutros oko 4 sata nasilno ušli u stan, gdje su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) nad spomenutim 53-godišnjakom i još jednom osobom u dobi od 21 godinu, prema kojem se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Osobama je pružena liječnička pomoć. Prilikom opisanog događaja nitko od sudionika nije ozlijeđen. U tijeku je kriminalističko istraživanje", poručuju iz policije.

Podsjetimo, nešto prije 22 sata zaprimljena je dojava o obiteljskom nasilju u Ulici Kašteline, a po dolasku na teren zatečen je otac s dvoje djece koji je prijetio i odbio pustiti policajce u stan. 

Prema pričama susjeda, cijela drama se navodno dogodila zbog nesređenih obiteljskih odnosa, javlja Slobodna Dalmacija.

Zgradu je noćas okružilo oko 30 policajaca, dok su prestravljeni susjedi, njih oko 50, čekali na ulici da se drama okonča i da se vrate u svoje domove.