Osječki poduzetnik Drago Tadić, većinski vlasnik građevinske tvrtke Osijek-Koteks, izjasnio se u osječkom sjedištu USKOK-a da nije kriv za gospodarske malverzacije za koje ga se sumnjiči, doznaje se od njegove braniteljice Jadranke Sloković.


Tadićeva braniteljica rekla je kako se Tadić na saslušanju, koje je trajalo više od sat vremena, izjasnio da nije kriv za nedjela za koja ga se terete te dodala kako mu sudac istrage nije odredio istražni zatvor. Kazala je da je njezin branjenik pod stresom, da ima zdravstvenih problema s visokih tlakom i da je alergičar.

Nakon saslušanja u osječkom USKOK-u Tadić je s lisicama na rukama ponovno vraćen u policiju.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Objavljeni detalji velike akcije: Razbijena zločinačka organizacija, uhićene 23 osobe Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO: Svjedok pokajnik o poslovima slavonskog kralja građevine

U USKOK-u je tijekom prijepodneva bio i Ramiz Pandžić, osječki prijevoznik koji je Tadića još prošle godine optužio za sumnjive poslove i da mu je morao plaćati mito da bi bio uključen u posao oko izgradnje autoceste. Po izlasku iz USKOK-a Pandžić nije želio ništa komentirati.

Nagađa se da bi mogla biti uhićena još jedna osoba koju se povezuje s gospodarskim malverzacijama za koje se sumnjiči i Tadić. Ta osoba navodno trenutno nije u Osijeku.

U obiteljsku kuću po Dragu Tadića policija je došla zbog malverzacija pri poslovima s dobavljanjem šljunka za gradnju slavonske autoceste na dijelu od Županje do Bajakova, neslužbeno doznajemo. S lisicama na rukama prekrivenim sakoom osječki tajkun, vlasnik građevinske tvrtke Osijek - Koteks,  je oko 10.20 sati izveden iz svoje kuće u osječkom naselju Jug II u kojoj policija od ranog jutra vrši pretres.

Na pitanje da prokomentira što se događa Tadić je slegnuo ramenima pokazujući kako ne zna zbog čega je uhićen te dodao kako ne želi ništa reći. Dok su Tadića odvodili iz njegove kuće u USKOK je u pratnji odvjetnika stigao Ramiz Pandžić.

Podsjetimo, prije godinu dana u javnost su procurile informacije da su se Tadiću osobno isplaćivale provizije kako bi se dobili poslovi s HAC-omo ili kako bi se u njima ostalo.

Osječki poduzetnik Drago Tadić glavni je protagonist u slučaju Glavaševih transkripata. Tadić je bio na čelu skupine koja je pokušala podmititi suca Vrhovnog suda koji je trebao, nakon što primi određenu sumu novca, Branimira Glavaša osloboditi svih optužbi.