Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže produljenje pritvora

Zbog tri kaznena djela: DORH podignuo optužnicu protiv Filipa Zavadlava

Filip Zavadlav
Filip Zavadlav Foto: DNEVNIK.hr
Terete ga za teško ubojstvo, dovođenje u opasnost života i imovine te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Nakon provedene istrage Državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv Filipa Zavadlava zbog teškog ubojstva, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. 

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

DORH ga tereti da je 11. siječnja u Splitu, prema prethodno donesenoj odluci i planu, u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno, na protupravan način nabavio automatsku pušku marke Kalašnjikov s većom količinom streljiva i, oko 15:35 sati, tako naoružan došao na predio Šperuna u Velom Varošu. 

"Kad su se oštećenik (1995.) kao vozač i drugi oštećenik kao suvozač (1982.), obojica iz narkomanskog kruga koji su prodavali drogu njegovom bratu i od njih iznuđivali novac, dovezli motociklom marke Yamaha XT660CM, okrivljenik je, tereti ga se, u namjeri da ih usmrti prema njima ispalio veliki broj rafalnih i pojedinačnih hitaca", objašnjavaju u DORH-u. 

Vozač motocikla je domah preminuo, dok je suvozač teško ozlijeđen te je preminuo u splitskoj bolnici.

DORH dalje piše kako je Zavadlav nakon toga krenuo u Kamenitu ulicu te je došao ispred kuće obitelji koja je poznata kao mjesto iz kojeg se prodaju narkotici, i kad nikog nije zatekao, nastavio je kretanje prema Radmilovićevoj ulici.

"Tamo je na motociklu Suzuki Burgman naišao oštećenik (1995.), osoba iz istog kruga. Okrivljenik je, tereti ga se, u namjeri da ga usmrti ispalio prema njemu više hitaca i zadao mu strijelne rane uslijed kojih je preminuo na mjestu događaja", stoji u priopćenju.

DORH navodi da je bio svjestan da ugrožava mnoge. U pucnjavi je oštetio i Hyundai Matrix u kojem su bile tri osobe te Audi A3 parkiran u Radmilovićevoj ulici. Na dvorišnim drvenim ulaznim vratima kuće na Šperunu u Jerinoj ulici oštetio je vrata.

Poslije se udaljio Plinarskom ulicom prema Nazorovom prilazu gdje je odbacio pušku u kontejner za mješoviti otpad.

"U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo i zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenih djela", zaključuju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene