Muškarac (65) je bacio dvije bombe u dvorište svojih susjeda u Svetom Mateju kod Donje Stubice.


U Svetom Mateju kod Donje Stubice muškarac (65) bacio je jučer u 19.50 dvije bombe u dvorišta dviju kuća svojih susjeda te je ranio 18-godišnju djevojku koja se nalazila u kući.

Vezani članci Evakuacija Importanne centra (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 12 Halo, postavio sam bombu: Policija privela 21-godišnjaka zbog lažne dojave o eksplozivnoj napravi u Importanne centru Evakuacija Importanne centra (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 13 Zagreb: Zbog lažne dojave o bombi evakuirali Importanne centar

U napadu je ranjen i sam napadač te su oboje prevezeni u bolnicu u Zaboku. Oštećene su dvije kuće, tri automobila i traktor.

U dvorištu susjeda pomahnitalog 65-godišnjaka koji je bacio bombe održavao se tulum koji je počeo malo prije nemilog događaja. Mlado društvo je baš počelo paliti roštilj kada je došao 65-godišnjak i bacio bombu na terasu s roštiljem. Tom prilikom je lakše ranjena 18-godišnjakinja. Tada je iz susjednog dvorišta na napadača počeo vikati drugi susjed te je bombaš potrčao za njim i u njegovo dvorište bacio bombu.

Ostali susjedi iz ulice su čuli svu tu buku i uspjeli su ga svladati do dolaska policije. Jedan od susjeda kaže da mu je vikao da je i njegova kćer unutra da bi napadač uzviknuo 'vadi kćer van, sve ću ih pobiti'.

Susjedi kažu da s njime nikada nije bilo problema niti incidenata te se ne zna što mu je jučer bilo.
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.