Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pulski Dom za odgoj djece i mladeži

Dom u Puli: Dvojica maloljetnika mučila i silovala trećega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štićenik Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, trinaestogodišnji dječak romske narodnosti u noći sa 29. na 30. rujna silovan je u krugu ove ustanove, za što su osumnjičeni 13-godišnjak iz Pule i 15- godišnjak iz Zagreba, također štićenici Doma, izvijestila je istarska policija.

Po riječima Valtera Opašića iz Policijske uprave istarske policija je prijavu o ovom događaju zaprimila u četvrtak oko 14 sati te je kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnikom i djetetom utvrdila da su oni počinili kaznena djela nasilnog spolnog odnošaja te nanošenje tjelesne ozljede. Petnaestogodišnjak iz Zagreba je nakon kriminalističke obrade uz odgovarajuću prijavu prepraćen istražnom sucu Županijskog suda u Puli dok će protiv trinaestogodišnjaka policija odvjetništvu nadležnom za mladež proslijediti posebno izvješće.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku

Prema pisanju nekih medija dvojica su maloljetnika na kraju višesatnog maltretiranja iglom i tušem na leđima nesretnog dječaka urezali riječ 'Cigo', a maltretiranje nisu čuli drugi štićenici i dežurni djelatnik doma, jer su dječaci žrtvi prislonili jastuk na lice kako bi prigušili njegove krikove.

Ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži u Puli Blaženka Butorac danas je u izjavi za novinare kazala kako su nadležni Doma od saznanja o ovom događaju učinili sve da zaštite napadnutog dječaka. Dodala je kako je suspendirala odgajatelja koji je te kobne noći bio dežuran do razrješenja cijele ove situacije. 'Željela bi da se bombastični naslovi u medijima ublaže, radi djece koja se ovdje nalaze', istaknula je Butorac koja je pozvala u Dom predstavnika udruge Roma, kako bi mu pojasnili o čemu se radi.

Po njenim riječima odgajanje ove djece iziskuje puno truda i rada, a Dom još uvijek nema video nadzor. No, ravnateljica je istaknula kako se radi na tome već nekoliko mjeseci te kako je postavljen dio instrumenata. Stoga se nada kako će uskoro sustav za video nadzor biti postavljen, što će zasigurno povećati sigurnost djece u Domu.

U međuvremenu predsjednik istarske Udruge Roma Veli Huseini posjetio je Dom za odgoj te je kazao kako se nada da će protiv napadača biti određene odgovarajuće sankcije.

>> Zlostavljanje putem interneta seže i u sigurnost doma

'Policija je zaprimila kaznenu prijavu i sada provodi daljnju istragu o okolnostima', rekli su nam u OKC-u Policijske uprave istarske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene