Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadesetdvogodišnji Bruno Duić danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora jer je u prosincu prošle godine dvjema japanskim sabljama, katanama, na smrt izbo Miljena Veršića koji ga je u stanu na zagrebačkom Jarunu navodno pokušao silovati.


Uz zatvorsku kaznu u koju će mu se uračunati i 11 mjeseci pritvora, Duić je osuđen i na obvezno psihijatrijsko liječenje. Po riječima suca Zdravka Majerovića, Duić je zločin počinio u prekoračenju nužne obrane jer je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da ga je Veršić prvi napao i posjekao po ruci. No, ozljede koje je potom nanio žrtvi prešle su granice dozvoljene obrane pa kazna ne može biti manja od zakonom propisane, objasnio je sudac. Duić je, prema optužnici, Veršiću japanskim sabljama dužine 65 i 86 centimetara zadao čak 31 ranu, većinom po glavi i trupu, no za žrtvu su kobna bila dva smrtonosna uboda u vrat.

Vezani članci Ranko Bon Aktivist koji je načelnika nazvao pravim žoharom dobio na sudu za ljudska prava: ''To bila rasprava od javnog interesa'' Zdravko Mamić Zdravko Mamić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "U nekoliko sam mu navrata poslao novac - 70, 80 tisuća eura. Mečka danas igra pred vratima obitelji Mamić, ali..."

>> Strava na Jarunu: Mladić starijeg muškarca nasmrt isjekao mačetom

Upoznao ga na chatu

Mladić, koji je svoju žrtvu navodno upoznao preko interneta, o monstruoznom je ubojstvu progovorio tek u sudnici, budući je nakon ubojstva hospitaliziran u psihijatrijskom bolnici u Jankomiru, a potom i pritvoren. Na sudu je rekao da se ne osjeća krivim te da je Veršića upoznao samo par dana ranije na internetskom chatu. U stanu na zagrebačkom Jarunu kobne su večeri pričali o alternativi i ezoterici, a Veršić ga je odjednom počeo dirati i ljubiti. Duić je kazao da ga je u svađi koja je uslijedila Veršić prvi posjekao mačetom i počeo udarati, a da je on tek tada napipao katanu i izgubio kontrolu.

Hodnici u krvi

Pozivajući se na izjave očevidaca, mediji su neposredno nakon ubojstva pisali da je teško ranjeni Veršić zvonio na sva vrata na svom katu, ali mu nitko nije želio otvoriti jer su se susjedi bojali da je HIV pozitivan. Novinski stupci bili su preplavljeni i fotografijama krvavog hodnika zgrade na Jarunu te krvavih tragova ruku na vratima i zidovima hodnika. (Hina)