Vis (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)
Vis (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Oko 185 kilograma marihuane pronađeno je u moru u zadnja tri dana u akvatoriju Hvara i Visa, doznaje se u utorak u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, koja je počela istragu o tome tko su krijumčari droge i odakle su paketi doplutali.


Prvi paketi droge teški 160 kilograma doplutali su jutros do obale južne strane otoka Hvara. Neslužbeno se doznaje kako je pakete marihuane, koji su bili zamotani u PVC i zalijepljeni selotejp trakom, s obale uočio policajac koji je odmah alarmirao svoje kolege. Droga je ubrzo izvađena iz mora.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac) Diler u Puli ženi prijetio smrću i iznuđivao novac, tvrdio da mu je njezin maloljetni sin prodao lošu drogu Droga i oružje u Križevcima (Foto: MUP) Uhvaćena dvojica dilera na području Križevaca: Zaplijenjeni marihuana, oružje i novac

Sličan slučaj je zabilježen i u petak kada je u moru, u uvali na južnoj strani otoka Vis građanin vidio dva paketa koja plutaju morem. Nakon izvlačenja paketa policija je utvrdila kako je riječ o marihuani, ukupne težine 25 kilograma.Splitska policija provodi istragu a obavješteno je i nadležno državno odvjetništvo.

Marihuana je u moru pronađena i početkom ovoga mjeseca na širem dubrovačkom području gdje su paketi s drogom plutali kod Lastova, Korčule, Mljeta i Lokruma, te su ukupno težili 270 kilograma. Koja je vrijednost droge, tko su krijumčari i je li do hrvatske obale doplutala iz Sredozemnog mora utvrdit će policija. (Hina)