Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedamnaestogodišnja djevojka otrovala se jučer poslijepodne između 16 i 18 sati ugljičnim monoksidom dok se kupala u kupaonicu u svom domu na zagrebačkoj Trešnjevci, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.


Zbog trovanja djevojka je zaspala no u jednom se trenutku uspjela probuditi, izaći iz kupaonice i nazvati mobitelom prijateljicu, nakon čega je ponovno utonula u san.

Vezani članci Slika nije dostupna Pet tinejdžera umrlo od trovanja ugljičnog monoksida Slika nije dostupna U Koprivnici 26-godišnji mladić umro od trovanja ugljičnim monoksidom

Oko 18 sati upornim zvonjenjem na ulaznim vratima prijateljica ju je uspjela probuditi, pa joj je ozlijeđena djevojka otvorila vrata.

Potom joj je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Pregledom kupaonice utvrđeno je da se u njoj nalazi kombinirani plinski bojler priključen na dimnjak. Nisu uočena mehanička oštećenja bojlera ili dimovnog priključka, no u kupaonici je izmjerena visoka koncentracija ugljičnog monoksida.

Plinski ventil za dovod plina u bojler je plombiran te će policija obaviti dodatni očevid uz pomoć stručnih osoba, izvijestila je PU zagrebačka.