Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dinamovi navijači divljali na željezničkoj postaji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija izvijestila je danas o problemu sa skupinom Dinamovih navijača koji su, ljutiti zato što su izbačeni iz vlaka kojim su bez vozne karte putovali na utakmicu u Varaždin, uništili dio inventara Hrvatskih željeznica (HŽ).

S četvoricom maloljetnika policija će sutra obaviti obavijesni razgovor u nazočnosti njihovih roditelja, a 25-godišnjem kolovođi prekršajni sudac u Zaprešiću izrekao je novčanu kaznu.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste Saša Lugonjić, reporter Dnevnika Nove TV Dinamo - AEK Policijska opsada stadiona, nadlijeću ga helikopteri i dronovi: "Na tribinama će biti 12 članova obitelji pokojnog navijača"

Iz vlaka koji prometuje od Zagreba do Varaždina na željezničkoj postaji u Novome Dvoru jučer oko podneva izbačena su četvorica maloljetnika (1990., 1990., 1989. i 1990.) te jedan 25-godišnjak jer nisu imali karte.

Ljutiti što im nije dopuštena vožnja vlakom bez karte, oni su na skladištu HŽ-a kamenjem razbili dva žičana stakla, 15 stijenki od pleksiglasa i jednu staklenu stijenku na kućici, a zatim su spalili dvije plastične željezničke plombe na vagonu zaustavljenom na sporednom kolosijeku.

U Pojatnu su ih zatekli zaprešićki policajci te su ih bez prisile doveli u policijsku postaju. Nakon obrade svi su pušteni kući, a šteta još nije utvrđena.

Provjerom je utvrđeno da je najstariji među njima, kolovođa, 25-godišnji Marijan K. policiji poznat jer je počinio 15 kažnjivih djela, uglavnom imovinskog značaja. Određena mu je i zaštitna mjera kojom mu je zabranjena prisutnost na svim sportskim natjecanjima NK Dinama, koju nije poštovao jer se nije javio u ovlaštenu policijsku postaju dva sata prije početka nogometne utakmice između NK Varteksa i NK Dinama u Varaždinu.

Sudac Prekršajnog suda u Zaprešiću kaznio ga je novčanom kaznom od 4500 kuna te je nakon provedene kriminalističke obrade i on pušten kući.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene