Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija istražuje slučaj

Detalji dvostrukog ubojstva: Rođaci i susjedi u tuzi se pitaju zašto bi netko ubio bespomoćnu staricu i njezina posinka?

Lampioni ispred kuće ubijenih u Strugama (Foto: Dnevnik.hr)
Lampioni ispred kuće ubijenih u Strugama (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Lampioni ispred kuće ubijenih u Strugama (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Detalji dvostrukog ubojstva u Zagrebu još uvijek se istražuju. Policija i Državno odvjetništvo intenzivno rade na slučaju. Rođaci i susjedi su u tuzi i velikom čuđenju jer im nije jasno zašto bi netko hladnim oružjem ubio bespomoćnu 77-godišnjakinju i 50-godišnjaka.

Policija čuva mjesto tragedije. Kriminalističko istraživanje ubojstva starice i njezinog posinka u zagrebačkim Strugama trajat će još koji dan. Susjedi koji su našli ubijene opisali su taj događaj.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

"Vidjela sam Sinišu oko pol osam kako je išao u poljski wc ali bio je mrak, pa sad mislim da nije možda bio on. Željko ju je našao, i dođe po mene, ajmo dići Maricu, kad tamo Marica leži u krvi, nismo mislili da je mrtva, nego da joj je loše. I onda smo policiju pozvali, i Sinišu zovemo, nigdje ga nema, i onda ga je policija našla u sobi mrtvog", pričaju susjedi Kata i Željko Križajić.

Rođak kaže, posinak ne bi ubio pomajku.

"Mi kad smo tu dolazili, on je mene volio, katastrofa! Tko je njih išao ubijati, on je bio miran, ona starica na štakama, kukove je operirala", kaže.

Na pitanje kad ih je posljednji put vidio, kaže prije dva mjeseca, jer živi u Vrbovcu.

Rođakinja iz susjedne kuće viđala ih je svaki dan.

"Ništa ni sa kim nisu imali, oni vam nisu nikuda išli", priča, a na pitanje jesu li držali novac u kući, kaže da ne zna.

"To ne znam. Je li strina imala novac, znam samo da je držala nešto u banci", dodaje. Na pitanje tko bi novac trebao naslijediti, kaže da ubijena starica ima sina.

O razlozima ubojstva upitali smo i stručnjaka.

"Razlozi za ubojstva su različiti. Sjetimo se prvog opisanog ubojstva u Bibliji, Kajin je ubio brata Abela jer je bio ljubomoran. Pa pljačke, otimačine, samoobrana...", kaže ton prof. dr. Vlado Jukić, ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče, forenzički psihijatar.

Da samoobrana nije, to je jedino što danas znamo. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene