Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio u bijegu

Dervishi uhićen na Plesu, vraća se u pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Januz Dervishi, koji je optužen za krijumčarenje heroina, uhićen je večeras u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso temeljem međunarodne tjeralice, potvrdila je glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić.

Dervishi je zatečen i uhićen u 18,20 sati na Plesu nakon dolaska iz Prištine, kazala je Bikić. Dervishijev odvjetnik Goran Marjanović potvrdio je također da je njegov branjenik uhićen, ali još nema potvrdu je li stigao u riječki zatvor. Četrdesetipetogodišnji Dervishi bio je u bijegu jer je Vrhovni sud ukinuo odluku izvanraspravnoga vijeća Županijskoga suda u Rijeci kojom je pušten da se brani sa slobode.

Policija je nakon te odluke, sredinom siječnja po nalogu suda u Rijeci raspisala tjeralicu za Dervishijem, koji ima hrvatsko državljanstvo i boravište u Kostreni, jer nije pronađen na poznatim adresama. Njegov odvjetnik nedavno je izjavio da Dervishi nije u bijegu i da je otišao dok je bio slobodan čovjek.

Pročitajte i ovo Pronađena droga Uhićenja Policija pronašla kombi pun kokaina ispred puba: Otkriveno kako je 46 milijuna eura droge došlo do malenog sela Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

>> Dervishi i Xhaka optuženi zbog zloporabe 6,1 kg heroina

Sudi mu se zbog međunarodnog krijumčarenja heroina, a u zatvoru je zbog tog i drugih kažnjivih djela proveo dulje od četiri godine. Bio je pušten da se brani sa slobode jer je ocijenjeno da predugo traje dostavljanje sudske dokumentacije iz Italije vezane uz krijumčarenje heroina, no tu je odluku Vrhovni sud nakon žalbe USKOK-a ukinio i odlučio Dervishija vratiti u pritvor.

Suđenje Dervišiju i ostalima zbog zlouporabe droge zakazano je za 1. ožujka na Županijskom sudu u Rijeci. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene