Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon isušivanja

Pretražit će tri lokacije na koje su psi reagirali, Antonijine sestre traže od DORH-a Paravinjin iskaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitanje je li Paravinja kod jezera zaustavio kamion kako bi se riješio tijela dobit će odgovor.

Tijekom dana Brljansko jezero bit će do kraja isušeno. 'Kada se jezero isuši, posebnu pozornost posvetit ćemo pretrazi na dva, tri mjesta na koja su već prije reagirali psi tragači', rekao je Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske. Dodao je kako ronioci već sada pregledavaju jezero, čije će dno kada bude suho dodatno pregledati psi. U jezeru Brljan pronađena su neeksplodirana minska sredstva i meci ostali iz Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razina vode manja za dva metra EKSKLUZIVNO: Pogledajte kako izgleda isušivanje jezera Brljan u potrazi za Antonijom Slika nije dostupna Čeka se odluka suda u Sarajevu Izručenje Paravinje: Srbija će poštovati načelo težeg djela

Prema riječima vozača slučaj bi trebao biti završen u Brljanskom jezeru. Isušivanje će otkriti istinu i ono se užurbano provodi do kraja. Nikad u ovih osam dana nismo bili bliže Brljanskom jezeru. Policija već sad smatra situaciju vrlo izglednom za pretraživanje dna, međutim pumpe će raditi još 24 sata i sutra u ovo vrijeme očekujemo finalnu pretragu.

Način na koji se navodno riješio tijela hladnokrvni serijski silovatelj vrlo je detaljno opisao, ali u taj dio policija ne vjeruje u potpunosti. Ako dno jezera ne otkrije ništa, policija ima spremne metode nastavka potrage. Svakodnevno se provjeravaju poruke koje ih upućuju čak i na trgovinu ljudima. 'Nemamo zasad saznanja da se radi o trgovini ljudima. Ulazi u obzir, ali nemamo indicija da se baš o tome radi', rekao je na kraju Brkopac.

Ako u Brljanu ne bude ničega što pripada Antoniji, tragovi kose i krvi iz kamiona, policiju će morati odvesti u nekom drugom smjeru. Sve više je razmišljanja da se potraga usmjeri i na druge lokacije, zbog mogućnosti da je Paravinja u svom iskazu lagao. Antonijine sestre traže od Državnog odvjetništva da im se ustupi njegov iskaz, no od tamo stiže odogovor da to nije moguće jer bi one mogle biti svjedoci u procesu.

Dvije kapljice krvi iz Paravinjinog kamiona Antonijine su, rekao je ministar Karamarko i hitno vijest odaslao operativcima na terenu koji nakon priznanja intenzivno tragaju za tijelom. 'Pretragom kabine kamiona Antonije Bilić pronađene su dvije kapi krvi za koju je utvrđeno da pripada Antoniji Bilić', rekao je Predrag Brkopac, načelnik sektora krim policije.

Iz policije ni nakon ovoga ne mogu potvrditi da se u kamionu dogodilo ubojstvo koje je Paravinja priznao naglasivši da djevojka nije pružala jači otpor. Za kriminaliste, krv je otkriće koje lako može potvrditi priznanje samog ubojstva. 'Dvije kapi ukazuju na određeno nasilje prema njoj, ali koji oblik nasilja, još uvijek ne možemo govoriti', rekao je Brkopac.

U međuvremenu, potraga ide dalje kako je planirano. Kada završi obrada isušenog terena, iz brane udaljene 100-tinjak metara postupno će se ipuštati voda, kao se ne bi remetio ekosustav, i za nekoliko dana od toga umjesto isušenog dna tamo će ponovno biti jezera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene