Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za ubojstvo Pukanića

'Da su stvarno sudjelovali u organiziranju zločina bili bi uhićeni ranije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U završnoj riječi odvjetnici Slobodana Đurovića tvrde da je njegov klijent nevin.

Odvjetnik Slobodana Đurovića, navodne veze između Sretena Jocića i izvršitelja atentata na Ivu Pukanića, kazao je u svom završnom govoru da optuženici nisu odgovorni za zločine koji im se stavljaju ne teret, jer bi ih u suprotnom policija i tajne službe sigurno otkrile i ranije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Danas presude optuženima za ubojstvo Pukanića i Franjića

U vrijeme Pukanićeva ubojstva cijela je zemlja bila u svojevrsnom izvanrednom stanju zbog ubojstva Ivane Hodak. Oglasili su se predsjednik i premijer, smjenjivani su ministri, a policija je pod povećalom držala sve sumnjive osobe, među kojima su sigurno bili Robert Matanić i njegovi prijatelji, kazao je Đurovićev odvjetnik Rajko Mlinarić u svom završnom govoru pred zagrebačkim Županijskim sudom.

'Da su stvarno sudjelovali u organiziranju zločina bili bi uhićeni ranije', ustvrdio je Mlinarić, ističući da je većina optuženih uhićena tek šest dana nakon atentata na Pukanića, ubijenog 23. listopada 2008. Dodao je da su i još neka saznanja MUP-a i SOA-e ukazivala da optuženi u ovom postupku nisu stvarni počinitelji ubojstva.

Mlinarić je spomenuo i policajca Šipušića koji je na sudu priznao da mu je jedan od optuženika najavio zločin, ali on o tome nije obavijestio nadređene. 'Sud može steći dojam da Šipušić nije bio odgovoran, no s obzirom da je naknadno napredovao očito nije tako nesposoban", ustvrdio je Mlinarić.

'Gudurić da je kriv ne bi se sam prijavio'

Odvjetnik petooptuženog Bojana Gudurića, Andrej Ilić, zatražio je oslobađajuću presudu za svog branjenika, ističući da se netko tko je počinio tako brutalan zločin ne bi sam predao policiji kao što je učinio njegov klijent. Poput branitelja ostalih okrivljenika Ilić je komentirao na nalaze telekomunikacijskog vještaka i kritizirao iskaz krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića.

'Marjanović nije mogao biti krunski svjedok jer je i sam član zločinačke organizacije. Po članku 29. Zakon o USKOK-u to nije mogao biti i mi se nalazimo u situaciji evidentnog kršenja zakona', kazao je Ilić. Dodao je i da je na snajperskoj puški, kojom je prema optužnici Gudurić trebao pucati na Pukanića u slučaju da eksplozivna naprava zataji, pronađeno nedovoljno bioloških tragova da bi se to oružje povezalo s Gudurićem.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene