Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Splitu oslobodio je danas optužbe za prijetnju Jakšu Cvitanovića Cvika i Ivana Zulima.


Cvitanovića je Županijsko državno odvjetništvo teretilo da je Petri Rašidagić (prije Gugić) zaprijetio iz zatvora kako bi promijenila svoj iskaz protiv njega na suđenju dilerskoj skupini, kad je osuđen na zatvorsku kaznu od osam godina i tri mjeseca. Zulim je na današnjoj raspravi oslobođen optužbe za prijetnju koja se, po optužnici, dogodila u kolovozu 2008., kad je u ime Jakše Cvitanovića Cvika preko sestre zaprijetio svjedokinji Petri Rašidagić.

U obrazloženju presude sudac Damir Romac je istaknuo kako tijekom suđenja nije bilo dokaza za kazneno djelo prijetnje, da su izjave svjedoka tijekom suđenja u nekim dijelovima bile kontradiktorne, a ni telefonski ispisi nisu potvrdili riječi svjedokinje. 'Kako tijekom suđenja nije utvrđeno da je to kazneno djelo i počinjeno, nije bilo mjesta osuđujućoj presudi', rekao je predsjednik sudskog vijeća Damir Romac.

Jakša Cvitanović u splitskom pritvoru čeka pravomoćnost presude za raspačavanje droge, za što je osuđen na osam godina i tri mjeseca zatvora. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Snimke: Cvik od Birimiše tražio da pritisne MUP Slika nije dostupna Cvik se čudio da kakva je ovo država
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju