Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Županijskog suda

Čučić oslobođen optužbi za otmicu svojih kćeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubomir Čučić oslobođen je optužbe za protupravno zadržavanje svojih kćeri Sare i Lare.

Presuda je to Županijskog suda u Sisku, koji je potvrdio oslobađajuću presudu Općinskog suda u Sisku iz rujna 2008. godine. Optužbi su oslobođene i Čučićeva supruga Nataša te njihova prijateljica Mirjana Pekas, prenosi Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

>> Ljubomir Čučić izručen Hrvatskoj

Podsjetimo, Čučića se teretilo kako je majci svojih kćeri, Magli Boers Čučić, onemogućio povratak djece, iako su joj bila povjerena na čuvanje. U optužnici je stajalo i kako je Čučić djecu sakrio od majke te skrivao i mjesto njihovog boravka od nje. U obrazloženju oslobađajuće presude, koju je Županijski sud potvrdio, obrazloženo je kako rješenje razvoda braka između Magali Boers i Ljubomira Čučića s francuskog suda, nije pravomoćno potvrđeno u Hrvatskoj. zbog toga, Čučićevo zadržavanje djece se nije moglo tretirati kao kazneno djelo, jer su on i njegova bivša supruga, tehnički tada bili još u braku.

Čučić je oslobađajuću presudu dobio u zatvoru u Sisku, gdje je proveo već osam i pol mjeseci, gdje služi jednogodišnju kaznu zatvora zbog obiteljskog nasilja. na tu kaznu osudio ga je sud u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene