Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljubomir Čučić oslobođen je optužbe za protupravno zadržavanje svojih kćeri Sare i Lare.


Presuda je to Županijskog suda u Sisku, koji je potvrdio oslobađajuću presudu Općinskog suda u Sisku iz rujna 2008. godine. Optužbi su oslobođene i Čučićeva supruga Nataša te njihova prijateljica Mirjana Pekas, prenosi Jutarnji list.

Vezani članci Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 10 Nakon priloga u Provjerenom ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim: ''Pravosuđe je pokazalo da štiti velikog lokalnog moćnika'' Ranko Bon Aktivist koji je načelnika nazvao pravim žoharom dobio na sudu za ljudska prava: ''To bila rasprava od javnog interesa''

>> Ljubomir Čučić izručen Hrvatskoj

Podsjetimo, Čučića se teretilo kako je majci svojih kćeri, Magli Boers Čučić, onemogućio povratak djece, iako su joj bila povjerena na čuvanje. U optužnici je stajalo i kako je Čučić djecu sakrio od majke te skrivao i mjesto njihovog boravka od nje. U obrazloženju oslobađajuće presude, koju je Županijski sud potvrdio, obrazloženo je kako rješenje razvoda braka između Magali Boers i Ljubomira Čučića s francuskog suda, nije pravomoćno potvrđeno u Hrvatskoj. zbog toga, Čučićevo zadržavanje djece se nije moglo tretirati kao kazneno djelo, jer su on i njegova bivša supruga, tehnički tada bili još u braku.

Čučić je oslobađajuću presudu dobio u zatvoru u Sisku, gdje je proveo već osam i pol mjeseci, gdje služi jednogodišnju kaznu zatvora zbog obiteljskog nasilja. na tu kaznu osudio ga je sud u Zagrebu.