Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvalifikacijski turnir

HNS-ovac prijavljen zbog napastovanja nogometašice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je potvrdila da je zaprimila prijavu protiv člana HNS-a.

Član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Šime Zirdum prijavljen je zbog seksualnog napastovanja maloljetne nogometašice.  Radi se o članici reprezentacije do 19 godina koja je sudjelovala na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo, potvrdili su danas u zagrebačkoj policiji. 'Mogu potvrditi da smo zaprimili prijavu protiv člana HNS-a te obavili dio izvida i obavijesnih razgovora, no s obzirom da se počinjeno djelo nije dogodilo na području PU zagrebačke, istragu će preuzeti PU virovitičko-podravska', kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba, napominjući kako je žrtva kaznenog dijela maloljetna osoba zbog čije zaštite se ne mogu iznositi nikakve pojedinosti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera" Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu

Žrtva sve snimila na mobilni telefon?

U tisku je danas objavljeno da je Zirdum bio vođa delegacije hrvatskih nogometašica koje su boravile u Krapinskim Toplicama te da ga je policiji prijavila jedna od njih, optuživši ga za bludne radnje. Žrtva je navodno sve što joj je Zirdum govorio snimila na mobitel. Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić nije želio ništa komentirati, napominjući kako u HNS-u još čekaju službene obavijesti policije i nadležnih institucija.

'Kada dobijemo sve podatke HNS će povući primjerene poteze, no za sada je prerano govoriti o tome', kazao je Srebrić, dodavši kako će se nešto više možda znati do kraja dana. Dugogodišnji nogometni djelatnik iz Slavonskog Broda više je godina član Izvršnog odbora HNS-a. Bio je direktor NK Marsonije, a već duže vrijeme djeluje u ženskom nogometu. Osumnjičenik bi trebao biti vođa delegacije hrvatske A reprezentacije koja danas odlazi u Niš na kvalifikacijsku utakmicu sa Srbijom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene