Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ispitivanja svjedoka

Četvorka iz HAC-a i Žužul već idući tjedan na slobodi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićena četvorka iz Hrvatskih autocesta i Slaven Žužul, vlasnik Skladgradnje koja je bojila tunele po 10 puta većim cijenama od tržišnih, već sljedeći tjedan mogli bi na slobodu.

U remetinečkom istražnom zatvoru proveli su 2 mjeseca i 10 dana, a za to vrijeme ispitano je 20-tak svjedoka. Sudac istrage ispitat će posljednje svjedoke o preplaćivanju bojenja tunela Žužulovoj Skladgradnji. Ako ne dođe do proširenja istrage, nestat će svi zakonski okviri po kojima bi se menadžere moglo zadržati u istražnom zatvoru. 'Sutra i preksutra imamo još devet svjedoka, ovisi o tome hoće li svi doći. O tim okolnostima ovisi hoće li biti pušteni iz pritvora', kaže Ante Madunić, odvjetnik Slavena Žužića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele prebaciti 22 milijuna kuna Afera HAC: Obrana pokušava odblokirati Skladgradnju Slika nije dostupna Malverzacije Slučaj HAC: Skladgradnji blokirana sva imovina

'Bili su podizvođači'

Sud je pri posljednjem produljenju pritvora za neskladne bojače ukinuo posebno teške okolnosti kaznenog djela iako se sumnjiče da su državni proračun oštetili za 22 milijuna kuna. Na putu do slobode menadžerima se može ispriječiti jedino proširenje istrage. Slaven Žužul, tvrdi Madunić, ipak mirno spava. 'Nijedan ugovor nisu imali s HAC-om osim onog gdje su direktni izvođač. Za sve drugo su bili podizvođači, tako da ne vjerujem da bi se proširenje moglo na njega odnositi'.

Novi obruč

Novi obruč steže se oko HAC-ove četvorke. Prskalo je kao predsjednik Uprave potpisivao milijunske dopunske ugovore s karlovačkom tvrtkom Aquaterm, kojoj je na čelu Stjepan Ilijanič, inače kum pritvorenog direktora gradnje Gorana Legca. Uskok je oduzeo sporne ugovore, no odvjetnici za sada nisu upoznati s tijekom istrage. 'U tom slučaju proširit će se istraga. Tada pretpostavljam da bi se predložili novi svjedoci. Međutim, preuranjeno je o tome govoriti', kaže Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Gorana Legca. 

O proširenju istrage još šuti i tužiteljstvo. 30-tak predloženih svjedoka do sada je odgovaralo samo na pitanja o bojenju tunela, među njima i Zdravko Livaković, smijenjeni predsjednik Nadzornog odbora HAC-a. Što su rekli istražiteljima saznat će se na sudu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene