Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijelili zaradu

Zagreb: Četvero uhićenih zbog organiziranja lanca prostitucije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica muškaraca i dvije žene uhićeni su zbog sumnje da su organizirali lanac prostitucije na kojoj su stekli "veću materijalnu korist". Sudac istrage je protiv prvoosumnjičenika, trećeosumnjičenice te četvrtoosumnjičenice odredio istražni zatvor, dok je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv drugoosumnjičenika.

Muškarce u dobi od 46 i 62 godine te žene od 30 i 40 godina policija sumnjiči za 21 kazneno djelo prostitucije, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Ilustracija braća Panić FOTO Zgodnim maserkama obećavali zaradu 100 eura na dan: Vučićeva kumčad na policijskoj tjeralici zbog prostitucije, pobjegli u Hrvatsku Aleksandar Vučić Braća Panić FOTO Vučićevu kumčad traži policija, oni pobjegli u Hrvatsku! Objavili snimke iz noćnog provoda u Zagrebu

Slučaj su rasvjetljavali zajedno sa zagrebačkim Općinskim državnim odvjetništvom, a tijekom istrage pretražili su domove i druge prostorije koje osumnjičenici koriste ili u njima stanuju, ali i više njihovih vozila.

"U pretragama je pronađeno više mobilnih telefonskih uređaja i korisničkih telefonskih kartica raznih operatera, koji su korišteni tijekom počinjenja ovih kaznenih djela te prijenosna računala i razna korespondencija.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku,a nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeta je kaznena prijava", navodi policija.

DORH: Odbijen istražni zatvora protiv drugoosumnjičenika

O ovom slučaju prioćenje je objavilo i Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u kojem se navodi da je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv drugoosumnjičenika.

'Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je četvero hrvatskih državljana (1954., 1970., 1976. i 1986.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prostitucije iz članka 157. stavak 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik od ožujka 2016. do 21. rujna 2016. na području grada Zagreba i Republike Hrvatske; zajedno i dogovorno u cilju ostvarivanja materijalne i druge koristi; organizirali pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu, pri čemu je prvoosumnjičenik angažirao više žena koje su za novčanu naknadu pružale seksualne usluge većem broju muškaraca koje je pronalazio drugoosumnjičenik te su dio, na taj način ostvarenih novčanih sredstava, zadržavali za sebe.

Osnovano se sumnja da su trećeosumnjičenica i četvrtoosumnjičenica u istom razdoblju na području grada Zagreba i Republike Hrvatske; u cilju ostvarivanja materijalne koristi; angažirale više žena za pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu, te im za navedene usluge pronalazile zainteresirane osobe, dogovarale mjesto i vrijeme pružanja usluga, a dio, na taj način ostvarenih novčanih sredstava, zadržavale za sebe.

Protiv prvoosumnjičenika i četvrtoosumnjičenice Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), a protiv drugoosumnjičenika i trećeosumnjičenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage je prihvatio prijedlog i protiv prvoosumnjičenika i trećeosumnjičenice te četvrtoosumnjičenice odredio istražni zatvor kako je to predloženo, dok je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv drugoosumnjičenika', stoji u priopćenju DORH-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene